Stoiximan Super League

Κατήγγειλε τον Ηρακλή ο Αστέρας!

Σε καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας σε βάρος του Ηρακλή, προέβη την Παρασκευή ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες ζητούν αφαίρεση επτά βαθμών από το «γηραιό» επικαλούμενοι το άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί «διαστρέβλωσης αγώνα». Η καταγγελία βασίζεται στο έγγραφο που κατέθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή, περί πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σε καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας σε βάρος του Ηρακλή, προέβη την Παρασκευή ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες ζητούν αφαίρεση επτά βαθμών από το «γηραιό» επικαλούμενοι το άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί «διαστρέβλωσης αγώνα». Η καταγγελία βασίζεται στο έγγραφο που κατέθεσε ο Σοφοκλή Πιλάβιος στη Βουλή, περί πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βεβαίωση του ΙΚΑ Καλαμαριάς σύμφωνα με την οποία η ΠΑΕ Ηρακλής δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Συνεπώς οι μεταγραφές που έγιναν τότε από τον «γηραιό», πιθανόν να καθίστανται άκυρες καθώς φέρονται να πραγματοποιήθηκαν με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο Αστέρας Τρίπολης, όπως αποκαλύψαμε από το βράδυ της Πέμπτης, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι την Παρασκευή το πρωί προέβη σε καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες επικαλούνται το άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί «διαστρέβλωσης αγώνα» και ζητούν την προβλεπόμενη ποινή της αφαίρεσης επτά (7) βαθμών από τον «γηραιό», λόγω χρησιμοποίησης παράνομα αποκτηθέντων ποδοσφαιριστών στους αγώνες.

Μην ξεχνάμε πως η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας δεν έχει ακόμη επικυρωθεί. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί λόγω μη πλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης, αν του αφαιρεθούν επτά βαθμοί θα τερματίσει κάτω από τον Αστέρα Τρίπολης στην τελική βαθμολογία. Με λίγα λόγια ο «γηραιός» θα καταλάβει την 14η θέση και οι Αρκάδες θα σωθούν.

Η ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται να κληθεί σε απολογία την επόμενη εβδομάδα. Η λίγκα δεν πρόκειται να επικυρώσει τη βαθμολογία πριν εκδοθεί η απόφαση και θα περιμένει.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x