Αγγλία

Μάντσεστερ, η «πρωτεύουσα» της Αγγλίας!

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πραγματοποίησε ένα όνειρο, που, πριν δυο δεκαετίες, ήταν… θερινής νυκτός: Ξεπέρασε κατά έναν τίτλο τη Λίβερπουλ! Πανηγύρια, όμως, ακούγονται κι από… την άλλη μεριά του Μάντσεστερ, μετά από 35 ολόκληρα χρόνια! Τη μέρα που η συμπολίτισσα γιόρτασε το πρωτάθλημα, ο Γιάγια Τουρέ έδωσε το Κύπελλο Αγγλίας στη Σίτι (1-0 τη Στόουκ) και επιτέλους, μία κούπα! Τελευταία φορά που το Μάντσεστερ γιόρταζε… εις διπλούν, ήταν πριν 43 χρόνια, το 1968!

Το Μάντσεστερ είναι η νέα πρωτεύουσα του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πραγματοποίησε ένα όνειρο, που, πριν δυο δεκαετίες, ήταν… θερινής νυκτός.

Ξεπέρασε κατά έναν τίτλο τη Λίβερπουλ!

Πανηγύρια, όμως, ακούγονται κι από… την άλλη μεριά του Μάντσεστερ μετά από 35 ολόκληρα χρόνια!

Τη μέρα που η συμπολίτισσα γιόρτασε το πρωτάθλημα, ο Γιάγια Τουρέ έδωσε το Κύπελλο Αγγλίας στη Σίτι (1-0 τη Στόουκ) και επιτέλους, μία κούπα!

Το εκπληκτικό είναι ότι, τελευταία φορά που το Μάντσεστερ γιόρταζε… εις διπλούν, ήταν πριν 43 χρόνια, το 1968!

Τη χρονιά, δηλαδή, που η Σίτι έπαιρνε το τελευταίο της πρωτάθλημα και η Γιουνάιτεντ, λίγες μέρες αργότερα, το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών για αγγλική ομάδα!

Συγκυρία, όμως, σαν τη σημερινή (πρωτάθλημα για τη μία, Κύπελλο για την άλλη), έχει να καταγραφεί από το 1956!

Τότε και πάλι η Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει -αήττητη!- το πρωτάθλημα και η Σίτι το Κύπελλο, επικρατώντας 3-1 της Μπέρμιγχαμ, στον τελικό που είχε γίνει, επίσης, στο «Γουέμπλεϊ».

Δείτε εδώ πως η Γιουνάιτεντ «καθάρισε» το 19ο, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής Premier League και εδώ, πως η Σίτι κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και… σήκωσε κούπα 35 χρόνια μετά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x