Stoiximan Super League

Εφιάλτης στο δρόμο με τον… Βόλο!

Σε ακόμα μία εφιαλτική βραδιά υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός Βόλου! Αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (με τις δυο νίκες στο πρωτάθλημα) ώστε να του κόψει το δρόμο για το πρωτάθλημα, ετοιμάζεται (με τη σημερινή επικράτηση με 2-1 και με άλλη μία στο ΟΑΚΑ) να γράψει την τελευταία παράγραφο στο τρομακτικό σενάριο που θα αφήνει τους περσινούς νταμπλούχους στην τελευταία θέση των πλέι οφ και εκτός Ευρώπης σε περίπτωση που η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στην διαδικασία!

Σε ακόμα μία εφιαλτική βραδιά υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός Βόλου!

Αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (με τις δυο νίκες στο πρωτάθλημα) ώστε να του κόψει το δρόμο για το πρωτάθλημα, ετοιμάζεται (με τη σημερινή επικράτηση με 2-1 και με άλλη μία στο ΟΑΚΑ) να γράψει την τελευταία παράγραφο στο τρομακτικό σενάριο που θα αφήνει τους περσινούς νταμπλούχους στην τελευταία θέση των πλέι οφ και εκτός Ευρώπης σε περίπτωση που η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στην διαδικασία! Σολάκης και Μαρτίν σκόραραν για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν και δύο δοκάρια- προηγήθηκαν με τον Λέτο οι «πράσινοι».

Η βαθμολογία:

2. ΑΕΚ 8 (5-1)
3. ΠΑΟΚ 6 (4-5)
4. Παναθηναϊκός 4 (3-5)
5. Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-4)

H 3η αγωνιστική:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0
(21' Δέλλας, 47', 68' Ντιόπ)

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 2-1
(52’ Σολάκης, 64’ Μαρτίν-34’ Λέτο)



Την πρώτη φορά δεν δίνεις σημασία… Τη δεύτερη αρχίζεις να το σκέφτεσαι… Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε στα πλέι οφ με όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στην κανονική διάρκεια. Με όλα είπαμε; Βγάλτε ένα. Την τύχη… Από τέτοια δεν διαθέτει καθόλου. Αν και με την ΑΕΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει το ίδιο στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο. Χαμένες ευκαιρίες με το τσουβάλι κόντρα στους Θεσσαλονικείς, που ήξεραν τουλάχιστον τι ήθελαν στο γήπεδο, με τη γνωστή αποτελεσματικότητα που τους διακρίνει σε τέτοιες περιπτώσεις να μετατρέπει τη… μία ευκαιρία σε δύο γκολ και το «διπλό» να «καταπίνεται». Απέναντι στον Παναθηναϊκό όμως, που κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως πρόκειται για ομάδα σε «αποσύνθεση» -παρότι σε θεωρητικό επίπεδο διεκδικεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ- δεν είχαν απομείνει ούτε δικαιολογίες, ούτε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών.

Η επιτακτική ανάγκη για το «τρίποντο» αποτυπώθηκε και στο χορτάρι (μονόπλευρα) με τη μια (χαμένη) ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μέχρι και τα δοκάρια, πρώτα σε κεφαλιά του Μαρτίν και μετά σε φάουλ του Μπρέσκα, συμμάχησαν με τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη μοναδική στιγμή αδράνειας στην άμυνα των Θεσσαλών, βρέθηκαν από το πουθενά (με δυνατό σουτ του Λέτο στο 34’) να προηγούνται 1-0 στο σκορ.

Αντί, λοιπόν, το γκολ του Αργεντινού να λειτουργήσει ευεργετικά για τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, εκείνοι όχι μόνον δεν έδειξαν έτοιμοι ή ικανοί να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, ωστόσο πολύ σύντομα περιορίστηκαν ξανά σε παθητικό ρόλο. Ο Σολάκης με άπιαστη κεφαλιά (μετά από πολλές προσπάθειες) πέτυχε το 1-1 στο 52’ και ο Μαρτίν με ίδιο τρόπο (αλλά από θέση οφσάιντ) έδωσε τη χαριστική βολή στον αντίπαλο, διαμορφώνοντας το 2-1 στο 64’. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον μεν Ολυμπιακό Βόλου να πανηγυρίζει την νίκη και τον δε Παναθηναϊκό να δέχεται ακόμα μία «σφαλιάρα» την εφετινή περίοδο από τους παθιασμένους ποδοσφαιριστές του Μάκη Κατσαβάκη.

Το φιλμ του αγώνα.



Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Μαρτίν, Μόνχε (80' Ντολεζάι), Τομάς, Μπρέσκα (90' Ψυχογιός), Άλβαρεζ, Ζαραδούκας, Σολάκης (75' Ακόστα), Μητρόπουλος.

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Νέμεθ, Γκότοβος, Αναστασίου.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Νίνης (69' Γκοβού), Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (69' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαχλελής.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας)
Γήπεδο: «Πανθεσσαλικό»



Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x