Στίβος

Ο ένας «άνεμος», η άλλη «ιπτάμενη»

Έδειξαν τα «δόντια» τους, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού, οι Λιού Ξιανγκ και Μπλάνκα Βλάσιτς, σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος στα 110 μέτρα με εμπόδια και ύψος αντίστοιχα. Ο Κινέζος, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 στην Οζάκα στο αγώνισμα, σημείωσε 13.07 στο Diamond League της Σανγκάης και κατέρριψε το 13.14 του Αμερικανού Ντέιβιντ Ολιβερ.

Έδειξαν τα «δόντια» τους, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού, οι Λιού Ξιανγκ και Μπλάνκα Βλάσιτς, σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος στα 110 μέτρα με εμπόδια και ύψος αντίστοιχα. Ο Κινέζος, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 στην Οζάκα στο αγώνισμα, σημείωσε 13.07 στο Diamond League της Σανγκάης και κατέρριψε το 13.14 του Αμερικανού Ντέιβιντ Ολιβερ, δυο φορές «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή στο αγώνισμα, από το μίτινγκ της Νταεγού την περασμένη Πέμπτη.

Όσον αφορά την Κροάτισσα, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, ξεπέρασε το 1.94, ισοφαρίζοντας, έστω και έτσι, την κορυφαία φετινή επίδοση, ενώ απέτυχε τρεις φορές στο 1.97, ώστε να πάρει το "προβάδισμα". Το 1.94 έχουν ξεπεράσει φέτος η Κινέζα Χινγκιουάνγκ Ζενγκ και η Καζακστανή Μαρίνα Αϊτόβα, αμφότερες από τις 12 του μήνα.

Εχασε τη φετινή της κυριαρχία η Καρμελίτα Τζέτερ. Η Αμερικανίδα σπρίντερ, δυο φορές «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης στον κόσμο στα 100 μέτρα με 10.86, σημείωσε χρόνο 10.95 και είδε την Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2007, να παίρνει την πρώτη θέση με 10.92. Η τελευταία είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ ο χρόνος της Τζέτερ η τέταρτη, μετά το 10.94 της Κέλλι Μπαπτίστ από το Τρινιτάντ από τις 7 Μαϊου στο Κίνγκστον.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x