Ελλάδα

Απο γιορτή σε γιορτή

Σε γιορτή εντός και εκτός παρκέ μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των play-offs της Α1, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» με όλα τους τα όπλα στη φαρέτρα και μάλιστα σε κέφια έκαναν περίπατο κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά», επικρατώντας με 95-52. Το αγωνιστικό πάρτι του «τριφυλλιού», διαδέχθηκε η φιέστα των πρωταθλητών Ευρώπης με την κούπα να βρίσκεται στο επίκεντρο και τους φιλάθλους να αποθεώνουν Ομπράντοβιτς και παίκτες και να ζητούν πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Σε γιορτή εντός και εκτός παρκέ μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των play-offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» με όλα τους τα όπλα στη φαρέτρα και μάλιστα σε κέφια έκαναν περίπατο κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά», επικρατώντας με 95-52 και κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Το αγωνιστικό πάρτι του «τριφυλλιού», διαδέχθηκε η φιέστα των πρωταθλητών Ευρώπης με την κούπα να βρίσκεται στο επίκεντρο και τους φιλάθλους να αποθεώνουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του και να τους ζητούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Νικ Καλάθης που έδειξε να βρίσκει τη φόρμα του. Συμπαραστάτης του ο Ρομέιν Σάτο. Μόνος του πάλευε για τους φιλοξενούμενους ο Γιαννακίδης.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστές από νωρίς τις προθέσεις του επιδιώκοντας να φέρει την μπάλα κοντά στο καλάθι. Αν και ο Βουγιούκας στην αρχή τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γκετσέφσκι, οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις χάρις στον Ρομέιν Σάτο. Ο Γιαννακίδης έδωσε με τρίποντο, προσωρινά, προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (4-7) όμως η καλή άμυνα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με ένα σερί 16-0 τους έφεραν δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου στο +13 (20-7). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκαν το δρόμο για το καλάθι έπειτα από περίπου πέντε λεπτά με τον Ντόζιερ, ωστόσο δεν κατάφεραν να μικρύνουν την ψαλίδα που είχε ανοίξει στους 15 πόντους (26-11).

Καμία αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το «τριφύλλι» συνέχισε με φόρα αλλά και άνεση. Η διάθεση του Ομπράντοβιτς να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες ήταν εμφανής πράγμα που επιβεβαιώνει η είσοδος του Μάικ Μπατίστ στο παρκέ τρία λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει το δεύτερο μέρος. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε του πρωταθλητές Ευρώπης να επιβληθούν στο παρκέ. Με τον Νικ Καλάθη σε κέφια και επιμέρους σκορ 14-2 ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 (44-14). Τα αλλεπάλληλα λάθη και τα κακά ποσοστά του ΠΑΟΚ δεν τον βοήθησαν να «μαζέψει» τα πράματα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 55-23.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν το έβαλε κάτω. Μπαίνοντας δυνατά στο δεύτερο μέρος, έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε σε 58-32. Ο Παναθηναϊκός, με λίγα γκάζια από τον «Ζοτς» και την καθοδήγησε από Μπατίστ και Σάτο, ξαναβρήκε το ρυθμό του και με επιμέρους 16-2 έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνο το σήμειο, στο +37 (76-39). Σε 76-42 μείωσε Γιαννακίδης.

Ο ζήλος των παικτών του «Ζοτς» δεν έλλειψε ούτε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η διαφορά ασφαλείας που είχαν «χτίσει» στα προηγούμενα 30 λεπτά αν και τους επέτρεπε να χαλαρώσουν κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα το… +44 (93-49). Τα τελευταία δευτερόλεπτα ολοκληρώθηκαν κάτω από το ρυθμικό άκουσμα του ονόματος του Ομπράντοβιτς και με το σκορ να διαμορφώνεται σε 95-52.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 55-23, 76-42, 95-52

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9, Μάριτς 11, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 4, Φώτσης 7, Σάτο 15, Νίκολας 6, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 4, Βουγιούκας 4, Καλάθης 14, Καϊμακόγλου 7

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κρίστμας 10, Αποστολίδης 4, Ντόζιερ 2, Στίγκερς 5, Μπούλιαν, Γιαννακίδης 13, Καλλές 8, Γκετσέφσκι 8, Καλαμπάκας 2, Σαββίδης, Καζάκος

Διαιτητές: Μάνος, Ταβουλαρέας, Ανδρικόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x