Κινηματογράφος

Στο «Δέντρο της Ζωής» ο Χρυσός Φοίνικας!

Δίχασε όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια κριτικούς και κοινό, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, ειδικά στα τελευταία προγνωστικά, αλλά ανέτρεψε όλα τα -εις βάρος του- δεδομένα! Το "Tree of Life" του Τέρενς Μάλικ… σήκωσε, τελικά, τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών! Το www.sport-fm.gr κάνει τη… σούμα!

Δίχασε όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια κριτικούς και κοινό, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, ειδικά στα τελευταία προγνωστικά, αλλά ανέτρεψε όλα τα -εις βάρος του- δεδομένα!

Το "Tree of Life" του Τέρενς Μάλικ… σήκωσε, τελικά, τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών!

Σας θυμίζουμε ότι, το www.sport-fm.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε 50 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της νικήτριας ταινίας στην Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής μοιράστηκαν το δράμα «Μια φορά κι έναν καιρό στην Ανατολία» του Τούρκου Νουρί Μπιλτζέ Τσεϊλάν και το «Παιδί με το Ποδήλατο» των -δύο φορές βραβευμένων με τον Χρυσό Φοίνικα- αδερφών Νταρντέν, κάνοντας τους περισσότερους να πιστέψουν ότι το βραβείο θα πήγαινε, τελικά, στη «Χάβρη» του Καουρισμάκι, που ήταν και το επικρατέστερο φαβορί…

Από εκεί και πέρα, η Κίρστεν Ντανστ έσωσε το… όποιο γόητρο της «Μελαγχολίας» του προβοκάτορα φον Τρίερ, κερδίζοντας το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, το οποίο παρέλαβε λέγοντας «τι βδομάδα κι αυτή», ενώ ο Ζαν Ντιζαρντέν ήταν ο νικητής του αντίστοιχου ανδρικού για την ερμηνεία του στο "The Artist" του Αζαναβίτσιους.

Η Μαϊουέν Λε Μπεσκό παρέλαβε κατάπληκτη το ειδικό βραβείο της Επιτροπής για το "Poliss", ενώ βραβείο σεναρίου απέσπασε ο Γιόζεφ Σένταρ του ισραηλινού ''Footnote''.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Χρυσός Φοίνικας: Το Δέντρο της Ζωής (Τέρενς Μάλικ)

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: Μια φορά κι έναν καιρό στην Ανατολία (Νουρί Μπιλτζέ Τσεϊλάν) / Το Παιδί με το Ποδήλατο (Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν)

Γυναικεία Ερμηνεία: Κίρστεν Ντανστ (Μελαγχολία)

Ανδρική Ερμηνεία: Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist)

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής: Poliss (Μαϊουέν Λε Μπεσκό)

Βραβείο Σεναρίου: Γιόζεφ Σένταρ (Footnote)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x