Με την Γερμανία μεγάλη θριαμβεύτρια ολοκληρώθηκε στο Σπεργκάου ο 4ος προκριματικός όμιλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ Εφήβων του 2011. Τα «πάντσερ» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μπροστά σε 1.000 θεατές επικράτησαν 3-2 (21-25, 26-24, 25-18, 24-26, 15-9) της Ιταλίας και πήραν την πρόκριση για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία (1-10 Αυγούστου).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Οι Ιταλοί τα έχουν με την τύχη τους καθώς χάνουν την πρόκριση από το Βέλγιο, λόγω ενός σετ (το οποίο έχασαν από την Εσθονία). Το Βέλγιο είχε 8-3 σετ και η Ιταλία 8-4, ενώ και οι δύο πήραν 7 πόντους και μονομάχησαν για τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Την πρόκριση για το Παγκόσμιο πήραν οι επίσης οι Βουλγαρία (οος όμιλος), Σερβία (2ος όμιλος) και Ισπανία (3ος όμιλος), που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.
Στην καλύτερη επτάδα ο Μαυροβούνιωτης
Μια σημαντική διάκριση είχε η ελληνική ομάδα, αφού στην καλύτερη επτάδα του τουρνουά συμπεριλήφθηκε ως καλύτερος υποδοχέας ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης. Κορυφαίος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία των προπονητών ο ακραίος της Ιταλίας Λάντζα. Καλύτερος σκόρερ: Μπέργκμαν (Γερμανία), καλύτερος πασαδόρος: Παρτένιο (Ιταλία), καλύτερος μπλοκέρ: Σπρουνγκ (Γερμανία).
Η τελική βαθμολογία (σε 3 ματς)
1. Γερμανία 7 (9-4)
2.Ιταλία 7 (8-4)
3. Ελλάδα 2 (3-8)
4. Εσθονία 2 (5-9)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






