Πόλο

«Δεν είμαστε ομάδα που θα κάνουμε 13 μεταγραφές»

Την πολιτική που ακολούθησε φέτος η Βουλιαγμένη και που την οδήγησε στους τελικούς της Α1 Ανδρών στο πόλο, ανέλυσε ο Τεό Λοράντος στη Sportday. Ο προπονητής της ομάδας του Λαιμού αναφέρθηκε στη μάχη που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά και την πρόκριση επί του Πανιωνίου στα ημιτελικά.

Την πολιτική που ακολούθησε φέτος η Βουλιαγμένη και που την οδήγησε στους τελικούς της Α1 Ανδρών στο πόλο, ανέλυσε ο Τεό Λοράντος στη Sportday.

Ο προπονητής της ομάδας του Λαιμού αναφέρθηκε στη μάχη που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά και την πρόκριση επί του Πανιωνίου στα ημιτελικά.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, ο Έλληνας τεχνικός είπε:

-Η πρόκριση στους τελικούς ήταν στόχος ή υπέρβαση;
«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε ένα πλάνο για την επαναφορά της ομάδας στην κορυφή. Χωρίς να έχουμε πίεση χρόνου. Εν γνώσει μας κάναμε 25% μείωση του μπάτζετ. Γιατί ακόμα και να κάναμε μεταγραφές πολλές, θεωρώ ότι θα ήταν δύσκολο να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό. Προτιμήσαμε, λοιπόν, να επενδύσουμε σε νέα παιδιά. Όπως κάνει η Βουλιαγμένη τόσα χρόνια. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, είμαστε ομάδα που δουλεύουμε πολύ μέσα στο νερό. Και στις προπονήσεις. Έχουμε σταθερή διοίκηση, οι σχέσεις των παικτών μεταξύ τους είναι πολύ καλές. Αυτό που είπαμε φέτος ήταν να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι, οπότε και η ομάδα είχε 9 ήττες στην κανονική περίοδο. Και ειδικά μέσα στην έδρα μας έπρεπε να μην έχουμε απώλειες».

-Ποιο ήταν το ματς που άλλαξε τον προσανατολισμό της ομάδας;
«Δίχως αμφιβολία κομβικό ματς ήταν η νίκη στη Χίο. Ένα παιχνίδι σε μια έδρα με κόσμο, το περίμεναν πολλοί και εμείς φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη».

-Ήταν έκπληξη για πολλούς η πρόκριση επί του Πανιωνίου...
«Στη σειρά ήμασταν καλύτεροι από τον Πανιώνιο. Μια σπουδαία ομάδα που έχει παλιούς και νέους παίκτες που έχουν παίξει στην Εθνική και μια ομάδα που έφτασε έως και τον τελικό του LEN Trophy. Δώσαμε βάση στον ψυχολογικό τομέα χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ήταν μια σειρά που, ουσιαστικά, δεν χάσαμε σε κανένα αγώνα».

-Ο στόχος είναι να επιστρέψει η ομάδα άμεσα στους τίτλους;
«Το βασικό είναι να επιστρέψουμε σε κατακτήσεις τίτλων, αλλά δεν έχουμε πίεση χρόνου όπως είπα και προηγουμένως. Έχουμε παίκτες μικρούς σε ηλικία, όπως ο Τίγκας, ο οποίος δεν έπαιξε με τον Πανιώνιο λόγω Πανελληνίων και ήταν απώλεια για εμάς. Δεν είμαστε ομάδα που θα κάνουμε 13 μεταγραφές».

-Στους τελικούς δεν θα είστε το φαβορί...
«Η φιλοσοφία μας θα παραμείνει η ίδια. Ο Ολυμπιακός θα είναι ψυλλιασμένος έπειτα από αυτό που πετύχαμε στους ημιτελικούς. Είναι ομάδα με πολίστες που έχουν “φάει με το κουτάλι” τους τελικούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε την παρουσία μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x