Επικαιρότητα

«Ώρα Μηδέν» για την Οικονομία!

Νέο αρνητικό ρεκόρ, στις 1.373 μονάδες βάσης, σημειώνει τη Δευτέρα το spread, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Νέο αρνητικό ρεκόρ, στις 1.373 μονάδες βάσης, σημειώνει τη Δευτέρα το spread, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έστω και με τη μορφή της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής, χωρίς «κούρεμα» στην αξία των ομολόγων.

«Η αναδιάρθρωση στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει», αναφέρει η εφημερίδα «Financial Times», κάνοντας λόγο για στάση πληρωμών σχετικά με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους προμηθευτές του φαρμάκου. Έχει καταβληθεί μόλις το 1% των χρεών από την 1η Ιανουαρίου.

Ενδεικτικό του δυσμενέστατου κλίματος για την χώρα μας είναι και το σημερινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο αρθρογράφος επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ρύθμιση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους - είτε ονομαστεί ανασχεδιασμός, ήπια αναδιάρθρωση, αναδιάταξη (reprofiling) ή εθελοντική αναδιάρθρωση - θα πρόκειται περί χρεοκοπίας.

«Μεγάλη» Εβδομάδα

Την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός της τρόικας που απειλεί να μην χορηγήσει την πέμπτη δόση του δανείου.

Απάντηση αναμένεται να δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας το Υπουργικό Συμβούλιο, που αποφασίζει μαζικές αποκρατικοποιήσεις.

Αύριο Τρίτη, στο μεταξύ, θα γίνουν οι διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς – πλην της Αλέκας Παπαρήγα που απάντησε αρνητικά.

Όχι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα απαντά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Πολιτικές ανακατατάξεις σε Ισπανία, Κύπρο

Αλλαγή φρουράς στη Λευκωσία. Ο κεντροδεξιός «Δημοκρατικός Συναγερμός» επικράτησε του κομμουνιστικού κόμματος «ΑΚΕΛ» στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ξεπέρασε το 21% το ποσοστό της αποχής.

Στην Ισπανία, πανωλεθρία υπέστησαν στις τοπικές εκλογές οι σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Λουίς Θαπατέρο.

Στα χέρια του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, πέρασαν ύστερα από δεκαετίες η Βαρκελώνη και η Σεβίλλη.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x