Ελλάδα

Καλέντζου: «Μπορούμε μία θέση στην πεντάδα»

Την πεποίθηση ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών, μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εξέφρασε η Τούλα Καλέντζου. Η αρχηγός του Αθηναϊκού μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δείχνει μία σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται αρκετά και στον προπονητή Κώστα Μίσσα.

Την πεποίθηση ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών, μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εξέφρασε η Τούλα Καλέντζου.

Η αρχηγός του Αθηναϊκού μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δείχνει μία σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται αρκετά και στον προπονητή Κώστα Μίσσα.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά:

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας μπορεί να καταλάβει μία θέση στην πρώτη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: «Πάντα την εποχή του καλοκαιριού είναι η περίοδος, όπου συγκεντρωνόμαστε για την εθνική ομάδα. Είναι χρονιά Ευρωμπάσκετ (σ.σ. Πολωνίας) και εμείς προετοιμαζόμαστε για να τα πάμε όσο πιο καλά μπορούμε. Στο φετινό, πιστεύω ότι μία θέση μέσα στην πεντάδα είναι αρκετά εφικτή. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο αυτό, αλλά εμείς βάζουμε πάντα ψηλούς στόχους».

Υπάρχει αισιοδοξία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω της σταθερότητας που δείχνει, αλλά λόγω του κ. Μίσσα: «Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα, γιατί το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχει σημειώσει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μία σταθερότητα στις επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο, ενώ σημαντική βοήθεια μας έχει προσφέρει και ο κόουτς Μίσσας».

Η χρονιά που πέρασε αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον Αθηναϊκό: «Για τον Αθηναϊκό η χρονιά που πέρασε, αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Όσον αφορά στην Ευρώπη είναι θετικό που φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά, ωστόσο δεν μας άρεσε καθόλου που δεν συμμετείχαμε και πάλι στον τελικό, γι' αυτό δεν το θεωρούμε ούτε αποτυχία, αλλά ούτε επιτυχία. Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, αυτά που έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Προτεραιότητά μας στο πρωτάθλημα, ήταν να πάμε στα play off έχοντας κάνει το 2-0 με όλες τις ομάδες. Αυτό το πετύχαμε ακόμα και με εκείνες που μας δυσκόλεψαν αρκετά φέτος, που ήταν η ΦΕΑ με τον Παναθηναϊκό. Εκεί πιστεύω πως ήταν το μυστικό για άλλη μία κατάκτηση. Αυτό που μας δυσκόλεψε αρκετά τη φετινή χρονιά ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x