Stoiximan Super League

Στο δρόμο των «αστέρων»

Το εισιτήριο για τα «σαλόνια» της Ευρώπης, όπου συμμετείχε και πέρυσι, θέλει να επικυρώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ (20:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Οι «πράσινοι» ψάχνουν μόνο νίκη για να τερματίσουν στην πρώτη θέση και να… ακυρώσουν παράλληλα την ένσταση της «Ένωσης», αλλά και να μην περιμένουν δώρα από τον Βόλο στην Τούμπα. Ο Μπουμσόνγκ φέρνει Ντουγκλάο.

Το εισιτήριο για τα «σαλόνια» της Ευρώπης, όπου συμμετείχε και πέρυσι, θέλει να επικυρώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ (20:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Οι «πράσινοι» ψάχνουν μόνο νίκη για να τερματίσουν στην πρώτη θέση και να… ακυρώσουν παράλληλα την ένσταση της «Ένωσης», αλλά και να μην περιμένουν δώρα από τον Βόλο στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει σε απόσταση ενός βαθμού πίσω της τον ΠΑΟΚ και δύο την ΑΕΚ, αλλά αν δικαιωθεί η δεύτερη την Πέμπτη, θα πάρει τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Βόλο και θα βρίσκεται έναν μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όλα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού, αφού με νίκη τερματίζει πρώτος ό,τι και να γίνει αύριο. Ωστόσο υπάρχει και ένα σενάριο να μην χάσει τα προκριματικά του Champions League και με ισοπαλία, αλλά για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει τους Θεσσαλούς στην Τούμπα και η ΑΕΚ να μην δικαιωθεί στην ένσταση που έχει καταθέσει.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, πάντως, αγωνιστικά έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που του δημιουργήθηκε από χθες με τον Νίκο Σπυρόπουλο. Ο μπακ των «πρασίνων» ταλαιπωρείται από ίσως, έχοντας ανεβάσει υψηλό πυρετό και παρά το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, η συμμετοχή του στον αθηναϊκό ντέρμπι κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι.

Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος, τότε αριστερά μάλλον θα παίξει ο Καντέ με τους Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Αν ξεκινήσει τότε, το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός ο Μπουμσόνγκ, όπως με τον ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή του Ιωαννίδη, που επέστρεψε στην αποστολή, συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, όπως και το να συμβεί αυτό που έγινε με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Να παίξει αριστερά, δηλαδή, ο Βύντρα και δεξιά ο Μαρίνος.

Στα χαφ επιστρέφει ο Κατσουράνης, ενώ σίγουρη είναι η συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον τρίτο της παρέας να είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Νίνης. Στα δεξιά θα παίξει ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερά ο Λέτο και κορυφή ο Σισέ. «Ανοιχτό» είναι το ενδεχόμενο να παίξει βασικός είτε ο Λουίς Γκαρσία, είτε ο Καραγκούνης στη θέση του Νίνη και αυτός να πάει στα δεξιά ή στον πάγκο.

Φέρνει Ντουγκλάο ο Μπουμσόνγκ

Η παραμονή ή όχι του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ στον Παναθηναϊκό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αν θα καταθέσουν πρόταση οι «πράσινοι» στον Ντουγκλάο της Καβάλας. Ο Γάλλος αμυντικός έχει προταθεί σε ομάδες της χώρας του και υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με το «τριφύλλι» να τον παραχωρεί, αφού έχει και υψηλό συμβόλαιο (άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ). Αν τελικά πάρει μεταγραφή ο Μπουμσόνγκ, τότε ο Παναθηναϊκός θα κάνει την κίνησή τους για τον σέντερ μπακ των «Αργοναυτών», ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων τους «πράσινους». Περίπτωση να αποκτηθεί πάντως ο Ντουγκλάο, χωρίς να φύγει ο Μπουμσόνγκ δεν φαίνεται να υπάρχει, ειδικά από τη στιγμή που επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, και ο Ματίας Μπιάρσμιρ.

• Την παρακολούθηση μεταγραφικών στόχων της πρώτης ομάδας, εκτός από τα χρέη του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών που έχει, θα αναλάβει ο Γιάννης Σαμαράς.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x