F1

Συμπληρώνει το παζλ ο Φέτελ! (video)

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Μονακό ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την πρώτη καρό σημαία της καριέρας του στο Πριγκιπάτο, ύστερα από δύο εκκινήσεις, συμπληρώνοντας το παζλ των νικών. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον. Καραμπόλα και προσωρινή διακοπή του αγώνα πέντε γύρους πριν το τέλος του γκραν πρι.

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Μονακό ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την πρώτη καρό σημαία της καριέρας του στο Πριγκιπάτο, ύστερα από δύο εκκινήσεις, συμπληρώνοντας το παζλ των νικών.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον. Καραμπόλα και προσωρινή διακοπή του αγώνα εφτά γύρους πριν το τέλος του γκραν πρι.

Επεισοδιακό ήταν το έκτο γκραν πρι της σεζόν στο Μόντε Κάρλο. Ο αγώνας επισκιάστηκε από την κόκκινη σημαία, πέντε γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η… καραμπόλα των Αλγκουερσουαρί, Πετρόφ και Χάμιλτον ήταν η αιτία οι αγωνοδίκες να διακόψουν το γκραν πρι, μέχρι να καθαριστεί η πίστα, αλλά και να επιβεβαιωθεί πως ο Πετρόφ δεν έχει τραυματιστεί. Ο Ρώσος απομακρύνθηκε από την πίστα με ασθενοφόρο, με τη Renault να αναφέρει πως νιώθει πόνο στα πόδια.

Δείτε το video με το ατύχημα:



Οι πιλότοι φαίνεται πως είχαν ξεχάσει ότι βρίσκονταν στο γκραν πρι του Μονακό, αφού δεν σταματούσαν να πιέζουν και να προσπαθούν να προσπεράσουν. Η στρατηγική έπαιξε ξανά σημαντικό ρόλο, ωστόσο η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας και η διακοπή του αγώνα έδωσε την πέμπτη καρό σημαία στον Γερμανό πιλότο.

Σε ρόλο εξολοθρευτή είχε μετατραπεί ο Λιούις Χάμιλτον στο Πριγκιπάτο, αφού είχε βαλθεί να προσπεράσει όποιον ήταν μπροστά του με όποιο τίμημα... Πρώτο θύμα ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος εγκατέλειψε, επόμενο ο Μαδονάτο, ενώ αν είχε και άλλο χρόνο θα έκανε επίθεση στον Μαρκ Γουέμπερ.

Με λίγα λόγια…

Για ακόμη μια φορά ο Γουέμπερ έκανε μια κακή εκκίνηση, χάνοντας τη θέση του. Σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ διατήρησε την πρωτιά του, μέχρι την ώρα που η Red Bull λανθασμένα φώναξε τον Γερμανό στα πιτ, δίνοντας προβάδισμα στον Μπάτον.

Ωστόσο, η συνέχεια του αγώνα με τις κίτρινες σημαίες, το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά και την στρατηγική της McLaren, χάρισαν την καρό σημαία στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Την έκπληξη έκανε η Pirelli με την αντοχή της μαλακής γόμας, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους Φέτελ και Αλόνσο να διατηρηθούν στις πρώτες δύο θέσεις.

Στους καλούς!

Εκμεταλλευόμενος τις έξι εγκαταλείψεις η Williams κατάφερε να μπει στη δεκάδα με τον Μπαρικέλο να πλασάρεται ένατος. Μια θέση στους καλούς έχει ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος πήρε την καρό σημαία με την Force India, από την έβδομη θέση.

Στους κακούς!

Οι πιλότοι της Mercedes δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με τον Σουμάχερ να εγκαταλείπει και τον Ρόσμπεργκ να τερματίζει ενδέκατος.

Μια κατηγορία μόνος του!

Το αξίωμα αυτό παίρνει ο Λιούις Χάμιλτον! Έχασε θέσεις στην εκκίνηση, κατάφερε να ανέβει, ενώ στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή διέλευσης από τα πιτ. Δεν πτοήθηκε όμως και συνέχισε να πιέζει, στην καραμπόλα του 70ου γύρου έσπασε την πίσω ανάρτηση, ενώ κατά την επανεκκίνηση έδωσε τη μάχη του με τον Μαλδονάτο.

Δείτε εδώ την κατάταξη και την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η κατάταξη:


1. Φέτελ, Red Bull, 2:09:38.373
2. Αλόνσο, Ferrari, +1.138
3. Μπάτον, McLaren, +2.378
4. Γουέμπερ, Red Bull, +23.100
5. Κομπαγιάσι, Sauber, +26.900
6. Χάμιλτον, McLaren, +27.200
7. Σούτιλ, Force India, +1 γύρος
8. Χάιντφελντ, Renault, +1 γύρος
9. Μπαρικέλο, Williams, +1 γύρος
10. Μπουεμί, Toro Rosso, +1 γύρος
11. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1 γύρος
12. Ντι Ρέστα, Force India, +2 γύροι
13. Τρούλι, Lotus, +2 γύροι
14. Κοβαλάινεν, Lotus, +2 γύροι
15. Ντ’αμπρόσιο, Virgin, +2 γύροι
16. Λιούτσι, HRT, +3 γύροι
17. Καρθικέγιαν, HRT, +3 γύροι
18. Μαλδονάτο, Williams, +5 γύροι

Σαφέστατο είναι το προβάδισμα του Σεμπάστιαν Φέτελ, ύστερα από την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Φέτελ, 143
2. Χάμιλτον, 85
3. Γουέμπερ, 79
4. Μπάτον,76
5. Αλόνσο, 69
6. Χάιντφελντ, 29
7. Ρόσμπεργκ, 26
8. Μάσα, 24
9. Πετρόφ, 21
10. Κομπαγιάσι, 19
11. Σουμάχερ, 14
12. Σούτιλ, 8
13. Μπουεμί, 7
14. Πέρες, 2
15. Μπαρικέλο, 2
16. Ντι Ρέστα, 2

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών:

1. Red Bull, 222
2. McLaren, 161
3. Ferrari, 93
4. Renault, 50
5. Mercedes, 40
6. Sauber, 21
7. Force India, 10
8. Toro Rosso, 7
9. Williams, 2


Δείτε εδώ το Live του αγώνα.

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x