sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δώσε κι εμένα… Μπάρτσα!

Θέλεις κούπες; Τόσες σου περισσεύουν -πια. Θέλεις διαφορετικότητα; Τόση (απ)έδειξες -με την τελευταία απ' αυτές να πηγαίνει ασυζητητί στα χέρια του Αμπιντάλ. Δεν θέλεις τίποτα; Τουλάχιστον, Μπάρτσα, δώσε… την μπάλα «και στ’ άλλα παιδάκια» να παίξουν λίγο κι αυτά!

Θέλεις κούπες;

Τόσες σου περισσεύουν -πια.

Θέλεις διαφορετικότητα;

Τόση (απ)έδειξες -με την τελευταία απ' αυτές να πηγαίνει ασυζητητί στα χέρια του Αμπιντάλ.

Δεν θέλεις τίποτα;

Τουλάχιστον, Μπάρτσα, δώσε… την μπάλα «και στ’ άλλα παιδάκια» να παίξουν λίγο κι αυτά!

Μια ακόμα χρονιά «μπλαουγκράνα»… μονών αφήνει αντιπάλους χωρίς περιθώρια αντίδρασης -και χωρίς επιχειρήματα αμφισβήτησης πως είναι ό,τι πλησιέστερο έχει υπάρξει στην ποδοσφαιρική «ονείρωξη»!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Δεν είναι οι κούπες. Αυτές που πήρε (πρωτάθλημα και Champions League) και αυτές που κανείς δεν στοιχηματίζει εναντίον της πως θα πάρει μέχρι το τέλος της χρονιάς (Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Δεν είναι ότι με το πρωτάθλημα στην Ισπανία έφτασε τρία συνεχόμενα -και δέκα πλέον λιγότερα (21) από τη Ρεάλ. Ούτε πως μπορεί πια να ισχυριστεί ότι… την τελευταία 50ετία έχει τα ίδια «με τα μεγάλα αυτιά» που… της έχει φάει τ’ αυτιά πως διαθέτει εκείνη.

Είναι ότι (συνεχίζει να) το καταφέρνει με τρόπους που θα ‘γραφαν (υπερβολικό) «παραμύθι»! Με προπονητή-σημαία, που για χρόνια γράφει ιστορία στο γήπεδο και… σε τρία (μόλις) χρόνια έχει ξεκάνει τη μέση του από τον πάγκο (2 Champions League, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων)!

Με παίκτες βγαλμένους -πρώτα «από τα σπλάχνα της» κι έπειτα από (πειραγμένες) κονσόλες του playstation. Με πάσες μέχρι τελικής πτώσεως (των αντιπάλων) -αλλά και δύο γκολ έξω απ’ την περιοχή στον τελικό, όταν εκείνοι το… έστρεψαν και ως «κατηγορία» εναντίον της. Με μουρμούρες ότι σπρώχνεται από τη διαιτησία -και ξεπερνώντας γκολ από οφσάιντ στο «Γουέμπλεϊ».

Αλλά και με επιτεύγματα που δεν ξεπερνούν μόνο τη λογική (όπως τα 53 γκολ του Μέσι στη χρονιά). Αλλά και επιβεβαιώνουν (όπως το παραμέρισμα των αρχηγών για να σηκώσει την κούπα ο συγκινητικός Αμπιντάλ) πως πρόκειται για… «mes que un club»…

Η παρέλαση στο πρωτάθλημα…



…και το πανηγύρι στο «Καμπ Νου»!



Τα 53 γκολ του Μέσι…



…και τα 3 γκολ του τελικού…



Οι «βανδαλισμοί» του Πικέ μετά τη λήξη…



…και οι «χαριεντισμοί» της Σακίρα στο Μαρόκο!



Το καρέ της (μεγάλης) κούπας…



…και οι «αχόρταγοι» Καταλανοί!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x