Επικαιρότητα

Η «αγανάκτηση» δεν έχει ταυτότητα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να στηρίξει την κίνηση των «Αγανακτισμένων». Στόχος η εναντίωση στην πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κυβέρνησης. Η 29η Μαΐου ήταν ημέρα αντίστοιχων εκδηλώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να στηρίξει την κίνηση των «Αγανακτισμένων». Στόχος η εναντίωση στην πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κυβέρνησης.

Η 29η Μαΐου ήταν ημέρα αντίστοιχων εκδηλώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Το συγκεντρωμένο πλήθος αποτελούταν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, των κοινωνικών στρωμάτων και των πολιτικών ιδεολογιών και μοναδικό στόχο είχαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον της χώρας.

Από τις 18:00 το απόγευμα άρχισε να συρρέει κόσμος από όλες τις περιοχές της Αθήνας και σε λιγότερο από μία ώρα οι δρόμοι γύρω από το κοινοβούλιο είχαν γεμίσει κόσμο.

Τα συνθήματα «κλέφτες» και «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» δονούσαν αρκετές φορές την ατμόσφαιρα, ενώ οι συζητήσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων και οι ανταλλαγές απόψεων συνδυαζόταν με μουσικές, ήχους από σφυρίχτρες και παλαμάκια μικρών παιδιών τα οποία είχαν συνοδεύσει τους γονείς τους.

Δεν έλειψαν τα καθιερωμένα φάσκελα προς τη Bουλή και παράλληλα τα συνθήματα εναντίον πρωθυπουργού και βουλευτών.



Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x