Ελλάδα

Σούμποτιτς: «Νικήσαμε στις λεπτομέρειες»

Στις λεπτομέρειες θεώρησε πως νίκησε ο Άρης τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Ο «Πίξι» τόνισε πως ήταν μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. Θεώρησε πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε καλή άμυνα και ενέργεια, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος. Πιστεύει πως στο τέλος μίλησε η έδρα και περιμένει βελτίωση των λαθών, ενόψει της Τετάρτης.

Στις λεπτομέρειες θεώρησε πως νίκησε ο Άρης τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Ο «Πίξι» τόνισε πως ήταν μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. Θεώρησε πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε καλή άμυνα και ενέργεια, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος. Πιστεύει πως στο τέλος μίλησε η έδρα και περιμένει βελτίωση των λαθών, ενόψει της Τετάρτης. Διαπίστωσε πίεση στη διάρκεια της αναμέτρησης, όταν πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στη βελτίωση και στην απόδοση του Σλούκα.

Από την πλευρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος έκρινε πως η νίκη θα ήταν δίκαιη και για τις δυο ομάδες, θεωρώντας πως τα τρίποντα των Χαραλαμπίδη και Μπάβτσιτς στην τέταρτη περίοδο έκαναν τη «ζημιά». Θεωρεί πως η νίκη δεν ήρθε, λόγω κάποιων χαμένων ριμπάουντ κα πιστεύει πως δεν επηρεάστηκε η ομάδα από την απουσία του Ντόζιερ από την πεντάδα στην τρίτη περίοδο.


Aναλυτικά:

Λευτέρης Σούμποτιτς: «Καταρχήν, ευχαριστώ τον κόσμο για την εξαιρετική παρουσία του, γέμισε, εξάλλου, το γήπεδο. Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί και στο πρώτο παιχνίδι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 32 πόντους, περιορίζοντας τον Ντόζιερ. Βγάλαμε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Είχαμε μεγάλη πίεση, κυρίως εκεί που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τέσσερις πόντους και θα μπορούσε να μεγαλώσει τη διαφορά. Δεν παίξαμε καλά, αλλά διατηρήσαμε την έδρα μας. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη, ενόψει του επόμενου αγώνα.

Νιώθαμε μεγάλη πίεση. Όταν υπάρχει το "πρέπει" είναι διαφορετική η ψυχολογία, γιατί αν γίνονταν το 0-2, όλα θα ήταν διαφορετικά. Προσπαθήσαμε, μέσα από την προπόνηση, να ηρεμήσουμε τους παίκτες, αλλά το άγχος φαινόταν στα πρόσωπά τους.

Μιλήσαμε με τον Σλούκα. Πρώτη φορά παίζει σε αυτό το επίπεδο. Είναι η μέρα με τη νύχτα από την ημέρα που ήρθα. Στον πρώτο αγώνα, όντως θα μπορούσε να δώσει είτε στον Μπάβτσιτς, είτε στον Ταπούτο. Μαθαίνεις από τα λάθη σου και ο Κώστας είναι εξαιρετικός. Έπαιξε, εξάλλου και εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μάρσαλ. Έχει τις ικανότητες και το μυαλό για να πετύχει. Δουλεύει πολύ, αγαπάει την ομάδα κι αυτό φαίνεται. Ήθελα να παίξω με δύο τεσσάρια, γιατί είχαμε πρόβλημα. Ρίσκαρα εκεί. Ο Ταπούτος έχει χτυπήσει σε άλλο σημείο και περιμένω να μας πει ο γιατρός τι ακριβώς συμβαίνει».

Σούλης Μαρκόπουλος: «Ήταν ένα παιχνίδι το ίδιο δυνατό με το πρώτο. Θα μπορούσαν να νικήσουν και οι δύο ομάδες. Ο Άρης υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες στο τέλος, έχοντας σε καλή μέρα τον Χαραλαμπίδη και τον Μπάβτσιτς, κυρίως με τα τρίποντα. Είχαμε ευκαιρίες αρκετές για να διευρύνουμε το υπέρ μας σκορ, κάναμε κάποια λάθη, χάσαμε, για παράδειγμα, κάποια αμυντικά ριμπάουντ.

Τα τρία φάουλ δεν είναι στη γραμμή επικινδυνότητας, άσχετα με το ότι έκατσε στον πάγκο ο Ντόζιερ. Υπήρχε ένα κενό διάστημα του αντιπάλου και θα μπορούσαμε εκεί να μεγαλώσουμε τη διαφορά υπέρ μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x