Γενικά

Μπλάτερ «δαγκωτό» και με σταλινικό ποσοστό…

Ουδεμία έκπληξη, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν έκρυβε η ψηφοφορία της FIFA για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Σεπ Μπλάτερ λαμβάνοντας 186 από τις συνολικά 203 ψήφους (υπήρξαν και 5 αποχές) επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θέση στην οποία βρίσκεται από το 1998. Ο Ελβετός παράγοντας, πάντως, έχει το δύσκολο έργο να ξαναδώσει λίγο από το χαμένο γόητρο και την αξιοπιστία στη FIFA, την ίδια στιγμή που μαίνεται και ο πόλεμος με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Ουδεμία έκπληξη, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν έκρυβε η ψηφοφορία της FIFA για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Σεπ Μπλάτερ λαμβάνοντας 186 από τις συνολικά 203 ψήφους (υπήρξαν και 5 αποχές) επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θέση στην οποία βρίσκεται από το 1998.

Ο Ελβετός παράγοντας, πάντως, έχει το δύσκολο έργο να ξαναδώσει λίγο από το χαμένο γόητρο και την αξιοπιστία στη FIFA, την ίδια στιγμή που μαίνεται και ο πόλεμος με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Στην ομιλία του, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Μπλάτερ υποσχέθηκε μεγάλες δομικές αλλαγές στη λειτουργία του οργανισμού αλλά και τον τρόπο ανάθεσης των επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων, με τη συμμετοχή και των 208 εθνικών ομοσπονδιών αντί της 24μελούς επιτροπής που αποφάσιζε μέχρι σήμερα.

«Το καράβι της FIFA πλέει σε επικίνδυνα νερά και οφείλουμε να επαναφέρουμε στη σωστή πορεία», είπε ο Μπλάτερ, τονίζοντας: «Εγώ είμαι ο καπετάνιος του πλοίου! Επομένως αυτό είναι καθήκον και υποχρέωσή μου. Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις μέσα από ριζοσπαστικές αποφάσεις».

«Όλοι κάναμε λάθη και μάθαμε από αυτά», κατέληξε ο Μπλάτερ.

Από την αγγλική ομοσπονδία (FA) που είχε ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας, αίτημα που καταψηφίστηκε νωρίτερα, ήδη γίνεται λόγος για μια αρχαιρεσία-φάρσα.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x