Ελλάδα

Του έκανε «κηδεία»

Θυμήθηκε πως είναι να νικάς στην Πυλαία ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 67-59 τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", στον τρίτο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν το 2-1 στη σειρά, αποκτώντας, παράλληλα, το πλεονέκτημα για την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Το ματς είχε εκπληκτικές διακυμάνσεις, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 16-4 στο πρώτο πεντάλεπτο, τον Άρη 32-42, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και τον «Δικέφαλο» να κάνει ένα 14-0 και να φτάνει στο +6.

Θυμήθηκε πως είναι να νικάς στην Πυλαία ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 67-59 τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", στον τρίτο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν το 2-1 στη σειρά, αποκτώντας, παράλληλα, το πλεονέκτημα για την έξοδο στην Ευρωλίγκα.Το ματς είχε εκπληκτικές διακυμάνσεις, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 16-4 στο πρώτο πεντάλεπτο, τον Άρη 32-42, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και τον «Δικέφαλο» να κάνει ένα 14-0 και να φτάνει στο +6.

Όμως, ο Χατζηβρέττας με δυο απανωτά τρίποντα «γύρισε» την κατάσταση και οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς πήραν το «διπλό».

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Χατζηβρέττας με 19 και οι Κινγκ και Σλούκας με 15 πόντους. Από τους «ασπρόμαυρους», ξεχώρισε ο Μάρσαλ με 16 πόντους.

Η αστοχία και τα λάθη βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Γκετσέφσκι να παίρνει τις επιθετικές πρωτοβουλίες και να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» τα περίμεναν όλα από τους ψηλούς τους. Έτσι, ο Γκετσέφσκι έκανε το 9-4. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ έδιναν πολλές επιθέσεις στον Άρη, που, όμως, δεν τις εκμεταλλεύονταν όπως θα έπρεπε, σουτάροντας αφειδώς από την περιφέρεια και, έτσι, ο «Δικέφαλος» έφτασε στο +7. Τα πολλά λάθη και η εκπληκτική άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσαν την ευκαιρία στους Αμερικανούς να κάνουν «πάρτι» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και να δώσουν ένα +12 στους γηπεδούχους. Κάποιες άσχημες επιλογές των «ασπρόμαυρων» βοήθησαν τον Άρη να κάνει ένα 5-0 σερί και να μειώσει στο -7 στη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Άρης έφτασε το σερί του στο 7-0 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως ο Γκετσέφσκι μίλησε πάλι την κατάλληλη στιγμή και έδωσε ένα +7 στον ΠΑΟΚ, που άρχισε να κάνει, όμως, λάθη στην επίθεση, απέναντι στην άμυνα του Λευτέρη Σούμποτιτς. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα 5-0 σερί και μείωσαν στο -2. Παρά την πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του «Πίξι», οι γηπεδούχοι κρατούσαν μια "βραχεία κεφαλή", με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να «διασπάσουν» με άναρχο τρόπο τις αντίπαλες άμυνες. Τελικά, ο Μπράουν κατάφερε να δώσει, για πρώτη φορά, προβάδισμα με +1 στην ομάδα του, 1.10’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αρχίζοντας να εκνευρίζει τους ΠΑΟΚτσήδες. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +2 για τον Άρη.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν «φουριόζες» την τρίτη περίοδο, σκοράροντας συνεχώς και με τον Άρη να διατηρεί ένα προβάδισμα τριών με πέντε πόντων σε αυτό το διάστημα. Οι άμυνες «σκλήρυναν» και δεν επέτρεπαν την εύκολη πρόσβαση μέσα στη ρακέτα, όπου γίνονταν λάθος επιλογές εκατέρωθεν. Ο Γκετσέφσκι χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και άρχισαν τα προβλήματα μέσα στη ρακέτα, την ώρα που ή άμυνα του Άρη ανάγκαζε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να χάνουν την ψυχραιμία τους και να υποπέφτουν σε λάθη και τον Κινγκ να διατηρεί το προβάδισμα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έβρισκαν με τίποτα στόχο και το +10 ήταν αναπόφευκτο, με τον Κινγκ να κάνει «πάρτι» κάτω από το «ασπρόμαυρο» καλάθι. Οι Αμερικανοί του «Δικεφάλου» πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μετέτρεψαν το -10 σε -3, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Ο Κρίστμας «έτρεξε» μόνος του ένα 5-0 σερί και ο ΠΑΟΚ το έφτασε στο 12-0 και προηγήθηκε με +2 στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Με το ματς στο +2, ξεκίνησαν τα άστοχα σουτ από την περιφέρεια, όμως ο Ντόζιερ μίλησε μετά από ώρα και έκανε το 48-44 στην άμυνα μαν του μαν του Σούμποτιτς. Ένα 5-0 των «κιτρινόμαυρων» τους ξαναέβαλε στο ματς, όμως ο Μάρσαλ απάντησε άμεσα και ξανάδωσε ένα +4 στον ΠΑΟΚ. Τα «τρελά» σουτ των «κιτρινόμαυρων» τους κρατούσαν στο ματς, την ώρα που οι ξένοι του ΠΑΟΚ ήλεγχαν τα πάντα στην αντίπαλη ρακέτα και κρατούσαν σταθερά ένα +3 με +4.

Όμως, οι Μπάβτσιτς και Χατζηβρέττας έδωσαν ξαφνικά και από το πουθενά ένα +3 στον Άρη και τον ξαναέκαναν «αφεντικό». Ο Χατζηβρέττας έδωσε ένα +6 και ετοιμαζόταν να «σπάσει» την έδρα. Ο Μπάβτσιτς έκανε το 56-64 και η «σεμνή» τελετή λάμβανε τέλος, πάρα το τρίποντο του Μάρσαλ. Κάποια κροτίδα που πετάχτηκε από την κερκίδα έφερε μια διακοπή στην αναμέτρηση, 18’’ πριν τη λήξη, με τους παίκτες του Άρη να αποχωρούν για τα αποδυτήρια. Όταν ξαναβγήκαν και το ματς ξανάρχισε, οι βολές του Σλούκα έκαναν το 59-66 και η μια του Μπράουν το τελικό 67-59.


Τα δεκάλεπτα: 16-9, 28-30, 39-42, 59-67

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 16 (1), Κρίστμας 10 (2), Αράπης, Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 14 (10 ριμπάουντ), Στίγκερς 2, Μπούλιαν 2, Γιαννακίδης 3, Καλλές, Γκετσέφσκι 12 (10 ριμπάουντ), Καλαμπάκας

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 10 (1), Γουίντερς, Κινγκ 15 (9 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (4), Χαραλαμπίδης, Κασίροφ 2, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 6, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 15 (8 ριμπάουντ), Βεργίνης

Γήπεδο: PAOK Sports Arena

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Ψαριανός.

• Ο τέταρτος αγώνας της σειράς θα γίνει την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο (19:00).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x