Γενικά

Τούρμπο ή… πατάτα

Μεταγραφική περίοδο διανύουμε και οι ομάδες που το… φυσάνε, ψάχνονται. Άλλες φορές οι σύλλογοι τα κλαίνε τα λεφτάκια τους κι άλλες όχι. Με την βοήθεια της visualevolution, το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, από ποια χώρα προέρχονται, ποια θέση και ηλικία κοστίζει περισσότερο, ποια είναι η πιο ακριβή ομάδα και ποια η ακριβότερη ενδεκάδα του πλανήτη, σε σχήμα 4-3-3.

Μεταγραφική περίοδο διανύουμε και οι ομάδες που το… φυσάνε, ψάχνονται.

Άλλες φορές οι σύλλογοι τα κλαίνε τα λεφτάκια τους κι άλλες όχι.

Με την βοήθεια της visualevolution, το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, από ποια χώρα προέρχονται, ποια θέση και ηλικία κοστίζει περισσότερο, ποια είναι η πιο ακριβή ομάδα και ποια η ακριβότερη ενδεκάδα του πλανήτη, σε σχήμα 4-3-3.

Οι έντεκα πιο καλοπληρωμένοι σε εκ. €

Γουέιν Ρούνει (12,5)
Κριστιάνο Ρονάλντο (12,0)
Λιονέλ Μέσι (10,5)
Φερνάντο Τόρες (10,0)
Γιάγια Τουρέ (10,0)
Κακά (9,0)
Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (9,0)
Εμαννουέλ Αντεμπαγιόρ (8,5)
Κάρλος Τέβεζ (8,0)
Σαμουέλ Ετό (8,0)
Φρανκ Ριμπερί (8,0)


Η χρυσή ενδεκάδα σε 4-3-3

Στο τέρμα, ο Κασίγιας με τα 6 εκ. ευρώ ετησίως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος γκολκίπερ στον πλανήτη και ο καλύτερος συνάμα. Δεξί μπακ, ο Ντάνι Άλβεζ που αμείβεται με 7 εκ. ευρώ είναι αδιαμφισβήτητα καλός ποδοσφαιριστής αλλά και αναπληρωματικός στην Εθνική Βραζιλιάς! Αριστερά, ο Άσλεϊ Κόουλ των 6,5 εκ. € είναι και το καλύτερο αριστερό μπακ στον πλανήτη. Το αμυντικό δίδυμο των Τζον Τέρι και Ρίο Φέρντιναντ κοστίζει 14 εκ. €(7,5 και 6,5εκ. € αντίστοιχα). Κι αν ο Τζον Τέρι δικαίως αμείβεται τόσα, ο Νεμάνια Βίντιτς που είναι συμπαίκτης του Φέρντιναντ πόσα θα έπρεπε να εισπράττει δηλαδή;

Στο κέντρο, ο πιο… αλμυρός αμυντικός μέσος είναι ο Γιάγια Τουρέ των 10εκ. € ετησίως. Ποσό, που μόνο οι σεΐχηδες θα μπορούσαν να δώσουν. Καλός παίκτης μεν, αλλά να παίρνει σχεδόν όσα ο Μέσι, είναι ιεροσυλία και μόνο που γράφεται! Μπροστά του, στο 4-3-3 οι δύο εσωτερικοί χαφ είναι Μέσι και Κακά με 10,5 και 9 εκ. € αντίστοιχα. Κι εντάξει, ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη. Ο Κακά δεν έχει δικαιολογήσει ακόμη τα χρήματα αυτά.

Στην επίθεση, δεξιός... ακριβός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 12εκ. € τον χρόνο. Αριστερά στη γραμμή κρούσης ο Ριμπερί κοστίζει 8 εκ. € και αναλογικά με την πορεία της Μπάγερν, μάλλον δεν δικαιολογεί το ποσό αυτό. Στη γραμμή κρούσης, ο στράικερ που τσεπώνει τα περισσότερα είναι ο Τόρες, ο οποίος βάζει λιγότερο απο ένα γκολ ανά εκατομμύριο ευρώ αφού λαμβάνει 10εκ. ετησίως και μέχρι στιγμής έχει σκοράρει μια φορά στο πρώτο εξάμηνο με την Τσέλσι που τον χρυσώνει!


Οι ομάδες που... τα σκάνε

Για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή που σέβεται το χρήμα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι όαση, αφού για συμβόλαια ποδοσφαιριστών δίνει ετησίως 76,4 εκ. €! Ακολουθεί πιστά το δεύτερο… θύμα, η Ρεάλ Μαδρίτης με 75,5εκ. €. Το χάλκινο μετάλλιο ξοδέματος ανήκει στην Μπαρτσελόνα η οποία ξοδεύει 54εκ. το χρόνο. Την πεντάδα κλείνουν η Τσέλσι με 52,8 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 47,9.


Θέλεις χαφ; Θα πλερώσεις

Από τους εκατό πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, οι 40 είναι μέσοι. Αν και τα πολύ μεγάλα ποσά δίνονται για την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ, δηλαδή τους στράικερ, η δουλειά του κέντρου που συνδέει άμυνα με επίθεση, αμείβεται καλά. Τώρα, όσον αφορά σε ποια ηλικία κάνουν οι καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές το… δυνατό τους συμβόλαιο, η έρευνα έδειξε ότι στα 29 τους, φτάνουν στο πικ του ετήσιου εισοδήματός τους.


Οι Άγγλοι οι πιο ακριβοί, εκτός πεντάδας οι Βραζιλιάνοι

Οι περισσότεροι… αλμυροί ποδοσφαιριστές είναι Άγγλοι, αφού από τους 100 πρώτους της σχετικής λίστας, οι 16 κατάγονται από το νησί με σύνολο 94,7 εκ. € ετήσιο εισόδημα. Δεύτεροι πιο ακριβοί στον πλανήτη οι Ισπανοί, οι οποίοι είναι 11 με σύνολο εισοδήματος 67,3 εκ. €. Έντεκα είναι και οι Γάλλοι, οι οποίοι όμως έχουν άθροισμα στα 55,5 εκ. €. Επόμενοι που μπαίνουν στη λίστα οι Αργεντινοί με 10 άτομα και ετήσιο εισόδημα 54,9 ενώ την πεντάδα κλείνουν οι 9 Ιταλοί με 46,3εκ. €. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως έχουν οι Βραζιλιάνοι λείπουν και δεν κοστίζουν πια τόσο πολύ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x