Ελλάδα

Παπαμακάριος: «Έρχομαι με μεγάλη χαρά»

Με μεγάλη θέρμη περιμένει ο Μανώλης Παπαμακάριος την μεγάλη τριήμερη (24-25-26 Ιουνίου) γιορτή του Streetball 2Χ2 που διοργανώνει ο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο. Ο έμπειρος γκαρντ που φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελληνίου, ήταν ο πρώτος που ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει στο τουρνουά απαντώντας δίχως δεύτερη σκέψη, θετικά

Με μεγάλη θέρμη περιμένει ο Μανώλης Παπαμακάριος την μεγάλη τριήμερη (24-25-26 Ιουνίου) γιορτή του Streetball 2Χ2 που διοργανώνει ο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο. Ο έμπειρος γκαρντ που φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελληνίου, ήταν ο πρώτος που ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει στο τουρνουά απαντώντας δίχως δεύτερη σκέψη, θετικά.

Ο Παπαμακάριος, μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου επισημοποιώντας το ραντεβού που θα έχει κόντρα σε μπασκετμπολίστες που διεκδικούν μέρος από την δόξα που θα χαρίσει απλόχερα το event στην πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη».

- Μανώλη, η σαιζόν μπορεί να ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό όμως τα δύσκολα –στο Ρέθυμνο λένε- ότι ξεκινούν μέσα στο τριήμερο του Streetball! Έχεις πάρει μέρος σε ανάλογες μάχες 2 εναντίον 2;

(Γελάει) «Μονάχα όταν έπαιζα μικρός σε κάποια ανοικτά γήπεδα το κλασικό «μονό». Έκτοτε, όχι, δεν το έχω δοκιμάσει, όμως νομίζω ότι θα είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Χαίρομαι που θα βρεθώ στο Ρέθυμνο και δίπλα σε φίλους αλλά κι απέναντι σε παιδιά που θέλουν να φτάσουν στην κορυφή στο Streetball».

- Ο Γιώργος Παπαδάκος δήλωσε πως επιλέγει τον Γιώργο Σιγάλα για συμπαίκτη του οπότε εσύ, πας με το φιλαράκι σου, τον Ίαν Βουγιούκα. Πως περιμένεις τις μάχες σ’ ένα διαφορετικό μοτίβο παιγνιδιών όπως αυτό του Streetball;

«Καταρχήν, είναι πολύ ωραίο το να βρεθούμε όλοι μαζί και να επιδοθούμε σε τέτοιες «κόντρες». Επίσης με γοητεύει το γεγονός ότι θα δώσουμε μονούς αγώνες στην πλατεία της πόλης και μπροστά σε κόσμο που θα έρθει για να δει ένα αθλητικό γεγονός. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ο οπαδισμός, δεν υπάρχουν σκοπιμότητες παρά μόνο να ευχαριστηθείς το παιγνίδι, εσύ που θα αγωνιστείς, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν και ο κόσμος που θα βρεθεί σ’ ένα ανοικτό χώρο για να γίνει μέρος της διοργάνωσης».

- Που ξέρεις άλλωστε, ερχόμενος στο Ρέθυμνο, ίσως σε «τσεκάρει» ο Στέργιος Κουφός για τη νέα χρονιά (γέλια….). Το συμβόλαιό σου με τον Πανελλήνιο, απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εξέπνευσε…

«Ναι, σ’ ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, σας λέω ότι πράγματι, ποτέ δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τι σου ξημερώνει… Η αλήθεια είναι ότι φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε μολονότι θεωρώ πως είχαμε μια αρκετά καλή ομάδα…Στο δεύτερο σκέλος, πράγματι, το συμβόλαιό μου έληξε με τον Πανελλήνιο κι όπως γνωρίζετε, εμείς οι αθλητές, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για μια οποιαδήποτε πρόταση που θα είναι συμφέρουσα… Η προπόνηση συνεχίζεται αυτές τις ημέρες αφού οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ιδίως αυτόν τον καιρό που είναι πολύ πονηρός για μας που σταματάμε σχετικά πιο νωρίς από αθλητές άλλων συλλόγων που έφτασαν μέχρι τέλους φέτος….

- Σωστά, η νεκρή περίοδος για όσους σταματούν νωρίς στα πλέι οφ, διαρκεί αρκετό καιρό. Έχουμε την εντύπωση ότι τέτοια εποχή, βοηθάει –ιδίως τους πολύ νεαρούς αθλητές- προκειμένου να διορθώσουν την τεχνική τους….

«Ακριβώς έτσι είναι. Όταν ένας αθλητής θέλει να ανέβει επίπεδο, είναι ό,τι καλύτερο για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Και εμείς όμως οι πιο παλιοί, θα πρέπει να κρατηθούμε σε καλή κατάσταση, γιατί οι απαιτήσεις από την επόμενη σαιζόν, δεν μπορούν να περιμένουν… Για να διατηρήσεις τον εαυτό σου σε υψηλό επίπεδο, δεν πρέπει να αφήνεις καμία μέρα ανεκμετάλλευτη».

- Έχεις μάθει προφανώς για το Ρέθυμνο Aegean και την πορεία που έκανε φέτος…

«Ναι, μπορεί να μην παρακολουθούσα την πορεία του ενδελεχώς, όμως ξέρουμε ότι δουλεύει πολύ διαφορετικά απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το οφείλει κυρίως στον Στέργιο Κουφό, έναν προπονητή τον οποίο γνωρίζω αρκετά καλά, οπότε μπορώ να εκφέρω γνώμη για το πόσο ικανός είναι. Επίσης μαθαίνω ότι η διοίκηση έχει τον τρόπο να έρχεται κοντά στους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το Ρέθυμνο, έχει δείξει κι αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δικαίως διεκδικεί κι όπως φαίνεται, κερδίζει, μια θέση στην μεγάλη κατηγορία, αφού ο κόσμος αλλά και οι ιθύνοντες του τμήματος, πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν».

- Τα πράγματα ωστόσο έχουν δυσκολέψει για όλους, παράγοντες και παίκτες….

«Όντως, δεν πρόκειται για κάτι απλό, αντιθέτως για κάτι πολύ σύνθετο. Έχω την εντύπωση πως έχει τελειώσει η μόδα με τον έναν ή τους δύο παράγοντες που βάζουν τα πολλά λεφτά, καθώς αποδεικνύεται μεγάλο ρίσκο κι ένα βήμα ακόμη πιο κοντά προς την αποτυχία. Το μοτίβο που ακολουθεί το Περιστέρι με τους 18 ή τους 20 επιχειρηματίες να βάζουν χρήματα, είναι πιο σωστό, με λιγότερο ρίσκο για τον καθένα απ’ αυτούς… Νομίζω πως αυτόν τον δρόμο, θα τον ακολουθήσουν κι άλλα σωματεία».

Ο Μανόλης Παπαμακάριος μίλησε και για το ενδεχόμενο δημιουργίας Μεσογειακής λίγκας αλλά και της θέσης που κατέχει στον ΠΣΑΚ (Ταμίας), όμως όπως οι περισσότεροι αθλητές, έτσι και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, του Πανελληνίου, εξέφρασε την αβεβαιότητά του για το τι δομή μπορεί να έχει αυτό το εγχείρημα και κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει καλό σε αθλητές, σωματεία και στο ίδιο το κοινό που θα μπει στη διαδικασία να αναθεωρήσει θεσμούς και δεδομένα από το σύγχρονο μπάσκετ.

- Κλείνοντας Μανώλη, τι να υποσχεθούμε στον κόσμο της Κρήτης που θα βρεθεί στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη το τριήμερο (24-25-26 Ιουνίου);

«Την υγεία μας να έχουμε και ότι θα είμαστε και εμεις εκεί για να πάρουμε μέρος με μεγάλη χαρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x