Επικαιρότητα

Λίγα υπουργεία… και καλά

Μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του -αναμένεται… σαρωτικός- ανασχηματισμού, που εξήγγειλε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και το… θρίλερ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και το «ναυάγιο». Υποψήφιοι για το υπουργείο οικονομικών οι κ.κ. Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης!

Μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (Πέμπτη, 16/6) ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που εξήγγειλε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και το πολύωρο θρίλερ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και το «ναυάγιο».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε στη διάρκεια της νύχτας τις παραιτήσεις όλων των υπουργών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετακινείται στο υπουργείο εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Δρούτσα.

Υποψήφιοι για το υπουργείο οικονομικών φέρονται να είναι οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!

Θα ακολουθήσει από αύριο, Παρασκευή, τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 19 Ιουνίου, με ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Για ανασχηματισμό υπό την απειλή ανταρσίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μιλάει σήμερα το BBC. «Ο Παπανδρέου προσπαθεί να περισώσει την κυβέρνησή του» αναφέρει η ''Guardian'', ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες.

Στην Αθήνα, εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Επέρριψε την ευθύνη για το ναυάγιο στις μεταξύ τους συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» στον πρωθυπουργό.

Μίλησε για στροφή του κυρίου Παπανδρέου στο θέμα του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.

Τον χαρακτήρισε «γαντζωμένο στην εξουσία», τονίζοντας ότι «έτσι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία για τη χώρα».

«Μόνη δημοκρατική επιλογή είναι η προσφυγή στις κάλπες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάλεσμα στον λαό να βγει στους δρόμους, απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Νέο χτύπημα από τον οίκο ''Standard and Poor's'', ο οποίος προχώρησε την Τετάρτη στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων ελληνικών τραπεζών: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, από την κατηγορία ''B'' στην ''CCC''.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δεκαέξι συλληφθέντες στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Το δρόμο της επιστροφής στην πλατεία πήραν οι «Αγανακτισμένοι» μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας στην Λαμία, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Σύρο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x