Στίβος

«Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή»

Μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο κρίνονται τα όνειρα και οι ελπίδες του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων. Στο «Ατατούρκ» της Σμύρνης οι Έλληνες αθλητές ρίχνονται με πίστη στη μάχη και ο Μιχάλης Σταματόγιαννης μιλώντας στο www.sport-fm.gr, ξεκαθαρίζει πως θα γίνει μάχη μέχρι το τελευταίο αγώνισμα.

Μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο κρίνονται τα όνειρα και οι ελπίδες του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων.

Στο «Ατατούρκ» της Σμύρνης οι Έλληνες αθλητές ρίχνονται με πίστη στη μάχη και ο Μιχάλης Σταματόγιαννης μιλώντας στο www.sport-fm.gr, ξεκαθαρίζει πως θα γίνει μάχη μέχρι το τελευταίο αγώνισμα.

Συνέντευξη στον Νικόλα Ακτύπη

Σεμνός και μετρημένος στα λόγια του -όπως πάντα- ο Έλληνας πρωταθλητής σφαιροβολίας θέλησε πρώτα από όλα να αναφερθεί στην προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική ομάδα στην Τουρκία και τις ελπίδες για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο διήμερο και όλα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι το τελευταίο αγώνισμα, κυριολεκτικά ως την τελευταία στιγμή. Υπάρχει η αίσθηση πως υπάρχουν πολλές αποστολές που πάνω-κάτω βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Εδώ πολλοί δίνουν ως ένα από τα φαβορί την Τουρκία. Για να πω την αλήθεια δεν τους έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα φέτος, αλλά γνωρίζω πως γενικά ο κλασικός αθλητισμός στη χώρα γνωρίζει άνθηση. Εμείς είμαστε αποδυναμωμένοι δυστυχώς. Εάν ερχόμασταν με πλήρη σύνθεση, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα», τονίζει ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο οποίος θεωρεί ως σημαντικότερη απώλεια αυτή του Δημήτρη Τσιάμη.

«Ο Δημήτρης θα μπορούσε να προσφέρει αρκετούς βαθμούς από το τριπλούν, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Είμαι αισιόδοξος. Ας βγάλουμε τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στον αγώνα αυτό που μπορούμε και όλα θα πάνε καλά», προσθέτει.

Πρόσφατα ο πρωταθλητής στη σφαιροβολία έκανε βολή στα 20.02μ, ξεπερνώντας το «στοιχειωμένο» για τα ελληνικά δεδομένα «φράγμα» των είκοσι μέτρων, όμως φαίνεται πως για τον ίδιο… φαντάσματα δεν υπάρχουν.

«Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δίνουμε μεγάλη σημασία στα 20 μέτρα, όμως δεν είναι τίποτα φοβερό, απλά μια βολή! Ήμουν καλά, γυμνάστηκα σωστά και έριξα. Τώρα περιμένω πώς και πώς τον αγώνα του Σαββάτου και περιμένω να μου βγει μια μεγάλη ρίψη», τονίζει ο Μιχάλης, ο οποίος δεν ψάχνει να βρει άλλοθι για άτυχες στιγμές στο παρελθόν και αποκαλύπτει με τα λεγόμενά του τον καθημερινό, προσωπικό του αγώνα στη μάχη για το καλύτερο δυνατό.

«Όταν κατεβαίνεις σε έναν αγώνα, θεωρείται αυτόματα πως είσαι καλά. Ο μοναδικός μου στόχος είναι να βελτιώσω τον εαυτό μου. Αυτό προσπαθώ κάθε μέρα και ο αγώνας μου δεν περιορίζεται μόνο στο κυνήγι της μεγάλης επίδοσης, αλλά είναι κάτι μεγαλύτερο. Αλήθεια σου λέω, δεν έχει σημασία αν κάποιος δίπλα μου ρίχνει 22 μέτρα ή 17. Δεν μειώνω τη σημασία του ανταγωνισμού, κάθε άλλο. Απλά, το μοναδικό μου θέμα είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Θέλω να μπω στη βαλβίδα και να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Να εκτελώ κατά γράμμα αυτό που έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x