Γενικά

Απέβαλε ποδοσφαιρική ομοσπονδία η FIFA

Την απόφαση να αποβάλει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μπελίζε (FFB), εξαιτίας «σοβαρής κυβερνητικής παρέμβασης» πήρε η FIFA. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος στην επίσημη ιστοσελίδα της, εξηγώντας ότι η απόφασή της αποτελεί συνέχεια της θέσης της κυβέρνησης του Μπελίζε, σύμφωνα με την οποία η FFB δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να εκπροσωπεί τη χώρα σε οποιαδήποτε τοπική ή διεθνή διοργάνωση.

Την απόφαση να αποβάλει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μπελίζε (FFB), εξαιτίας «σοβαρής κυβερνητικής παρέμβασης» πήρε η FIFA.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος στην επίσημη ιστοσελίδα της, εξηγώντας ότι η απόφασή της αποτελεί συνέχεια της θέσης της κυβέρνησης του Μπελίζε, σύμφωνα με την οποία η FFB δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να εκπροσωπεί τη χώρα σε οποιαδήποτε τοπική ή διεθνή διοργάνωση.

Η αποβολή αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κόντρα στο Μοντσεράτ, το οποίο είναι για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με το Μπελίζε να έχει επικρατήσει 5-2 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση της FIFA:

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες και λόγω της παρέμβασης της κυβέρνησης του Μπελίζε, η FIFA δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να αφήσει το παιχνίδι να γίνει. Για το λόγο αυτόν, ο αγώνας αναβάλλεται και θα οριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του, αλλά όχι αργότερα από τις 10 Ιουλίου. Αν το παιχνίδι δεν γίνει, το Μπελίζε θα αποβληθεί από τη διαδικασία των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x