Ελλάδα

Υποβιβασμός για ΑΕΚ!

Δεκτή έκανε το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή του Ηλυσιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή και η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Α2. Για «δυσαρμονία πραγματικότητας και απόφασης» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ενώ ανέφερε τις επιλογές της ΚΑΕ στο εξής. «Το μπάσκετ αποκτά τον Ψωμιάδη του», πρόσθεσε.

Δεκτή έκανε το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή του Ηλυσιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή και η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Α2. «Το ΑΣΕΑΔ δέχεται την προσφυγή της ΚΑΕ Ηλυσιακός και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ (28/4/11)», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ, που είχε τερματίσει 13η και θα υποβιβαζόταν στην Α2, έκανε καταγγελία κατά της ΚΑΕ Ηλυσιακός κάνοντας λόγο πως μέτοχος της ομάδας ήταν ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή ανέφερε: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Μετά την απόφαση αυτή αναμένεται η επικύρωση της βαθμολογίας της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ. Η διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, αλλά αυτή η κίνηση δεν έχει τύχη...

Η ΑΕΚ έχει πλέον δύο δρόμους: είτε να προσφύγει σε πολιτικά ή και διεθνή δικαστήρια κατά του Ηλυσιακού (με λιγοστές πιθανότητες δικαίωσης και με δεδομένα καθυστερημένη απόφαση στην περίπτωση του CAS) ή να αποδεχτεί την απόφαση και να επιδιώξει την παραμονή της στην Α1 μέσω αύξησης του αριθμού των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 16, σενάριο που συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες.

Αν η ΑΕΚ υποβιβαστεί στην Α2 είναι πολύ πιθανό σενάριο η διάλυση της ΚΑΕ, αφού θα αδυνατεί με τα μειωμένα έσοδα της κατηγορίας να καλύψει τα χρέη που έχει, έστω κι αν ο Γιάννης Φιλίππου συνεχίσει να πληρώνει τα διακανονισμένα χρέη προς την εφορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x