Ελλάδα

«Ζεστός» για Έιντσον ο Ολυμπιακός

Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην υπάρχει επίσημη εξέλιξη σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν γίνονται διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση από διοίκηση και τεχνικό τιμ. Αυτές, έχουν να κάνουν με τις ανανεώσεις (Μαυροκεφαλίδης, Γκόρντον), τις αποδεσμεύσεις (Κέσελ, Έρτσεγκ, Νίλσεν), αλλά και τις μεταγραφές, με τον Αμερικανό φόργουορντ, Τσακ Έιντσον, που έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι, να συνεχίζει να απασχολεί τους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην υπάρχει καμία επίσημη εξέλιξη σε ότι αφορά την διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης περιόδου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση από διοίκηση και τεχνικό τιμ. Αυτές, έχουν να κάνουν με τις ανανεώσεις (Μαυροκεφαλίδης, Γκόρντον), τις αποδεσμεύσεις (Κέσελ, Έρτσεγκ, Νίλσεν), αλλά και τις μεταγραφές, με τον Αμερικανό φόργουορντ, Τσακ Έιντσον, που έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι, να συνεχίζει να απασχολεί τους «ερυθρόλευκους».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 31ετών παίκτης που έκανε εξαιρετική χρονιά με την πρωταθλήτρια Ισραήλ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Final Four της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη, περιμένει εντός των επόμενων ημερών πρόταση από τον Ολυμπιακό, που ειδοποίησε τον έλληνα εκπρόσωπό του να περιμένει. Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το sport-fm.gr, ο Έιντσον προτάθηκε στους Πειραιώτες στα μέσα Μαΐου. Είναι παίκτης που πληροί τις προϋποθέσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς και μπορεί να καλύψει με επιτυχία την ελλιπή θέση «3» της ομάδας, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν την κίνησή τους και αν οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία ο παίκτης θα …ανηφορίσει στο λιμάνι. Η πρόταση, εκτός απροόπτου που θα καθυστερήσει εκ νέου τις εξελίξεις, θα γίνει στα τέλη της τρέχουσας ή στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Ο Έιντσον, που αρνήθηκε για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους, προσφορά ανανέωσης συμβολαίου από τη Μακάμπι έναντι 900 χιλ. ευρώ ετησίως, έχει αυτή τη στιγμή πρόταση για κλειστό τριετές συμβόλαιο από την ρωσική Ούνιξ Καζάν με 4,5 εκατ.ευρώ συνολικά και άλλη μία κρούση από ομάδα της Τουρκίας. Η πρώτη έχει μπει στο «ψυγείο» αφού η οικογένειά του δεν θέλει να ζήσει στην Ρωσία, ενώ η τουρκική ομάδα δεν έχει περάσει σε επίσημο στάδιο. Τα όσα έχουν γραφτεί για δεδομένη μεταγραφής στη Μπαρτσελόνα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού στους πρωταθλητές Ισπανίας ο παίκτης έχει προταθεί, όπως και σε αρκετές ομάδες μεγάλου βεληνεκούς, χωρίς ακόμα να έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις. Ο ίδιος, ζητά συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα είναι ικανοποιημένος με απολαβές 1,5 έως 1,8 εκατ. ευρώ.

Καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης, θα παίξει το επικείμενο ραντεβού του προπονητή της ομάδας Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, για να καθοριστούν επακριβώς οι κινήσεις της ομάδας, το μπάτζετ και συγκεκριμένα οι προτάσεις που θα κατατεθούν.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x