Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Κήλη Γκονζάλες

Με συγκίνηση, δάκρυα στα μάτια και τρέμουλο στα γόνατα υποδεχθήκαμε την είδηση της πρότασης του ΠΑΣ Γιάννινα στον Κίλι Γκονζάλες. Μεγαλύτερο τρέμουλο κι απ’ αυτό του 37χρονου Κίλι, ή «Κήλη» για τους φίλους. Και είμαστε πολλοί οι φίλοι του, όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε και τον αγκαλιάσαμε στοργικά από τότε που έσπερνε ανέμους στην αριστερή πτέρυγα της Βαλένθια και θέριζε θύελλες στην Ίντερ.

Με συγκίνηση, δάκρυα στα μάτια και τρέμουλο στα γόνατα υποδεχθήκαμε την είδηση της πρότασης του ΠΑΣ Γιάννινα στον Κίλι Γκονζάλες. Μεγαλύτερο τρέμουλο κι απ’ αυτό του 37χρονου Κίλι, ή «Κήλη» για τους φίλους. Και είμαστε πολλοί οι φίλοι του, όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε και τον αγκαλιάσαμε στοργικά από τότε που έσπερνε ανέμους στην αριστερή πτέρυγα της Βαλένθια και θέριζε θύελλες στην Ίντερ. Κι όπως κάθε Γκονζάλες που σέβεται τον εαυτό του, ο Κίλι - όπως και ο Έκι πριν έρθει στην Ελλάδα - στη Ροζάριο Σεντράλ έβγαλε πέρυσι το τίμιο ψωμί του. Συγκεκριμένα ψίχα αφού η κόρα δεν είναι για τα δόντια του.

Τον θέλουμε τον Κίλι στην Ελλάδα; Τον θέλουμε απεγνωσμένα, όπως το νησί των Κυκλάδων θέλει τον τουρίστα, όπως το χωράφι θέλει τη βροχή του, όπως η παραλία θέλει την ξαπλώστρα του. Λαχταράμε να τον δούμε να παίζει το ένα - δυο με τον Πατσατζόγλου, να σεντράρει για τον Μπακαγιόκο (σιγά μην φύγει ο Μπακαγιόκο, αν του πουν ότι θα παίζει συμπαίκτης με τον Κίλι), να κάνει overlap με τον Τάσο Πάντο, που για χάρη του θα παίζει μόνο αριστερό μπακ. Το θέλουμε όσο τίποτε άλλο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ερχομός του θα ανοίξει τον δρόμο για ένα σωρό ακόμα σιτεμένους αλλά σπουδαίους:

- Φάμπιο Καναβάρο στον Παναθηναϊκό
Ποιος είπε ότι από τα ποδοσφαιρικά ψωμιά του «καπιτάνο» δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο; Επειδή δηλαδή οι πετρελαιάδες είναι μυρωδιάδες και θέλουν να τον σουτάρουν, θα πάρουμε τοις μετρητοίς την απόφασή τους; Ο 30-τοσόχρονος παντοτινός αρχηγός της «Σκουάντρα Ατζούρα» , θα καλύψει επάξια το κενό του Μπουμσόνγκ, θα επιτρέψει στον Σαριέγκι να προωθείται άφοβα - αφού ο «καπιτάνο» θα φυλάει Θερμοπύλες, στον Καντέ να γίνει επιτέλους το αριστερό μπακ που πάντα ονειρευόμασταν, στον Μπιάρσμιρ να κόψει τη μπάλα και να σχοληθεί με το ψάρεμα στα φιόρδ. Θα κάνει δε και καταπληκτικές διαφημίσεις, που θα γεμίσουν τα ταμεία του συλλόγου. Ευκαιρία! Προλαβαίνουμε - δεν προλαβαίνουμε.

- Μάρκο Ματεράτσι στην ΑΕΚ
Έλυσε το συμβόλαιό του με την Ίντερ. Πολύ ωραία. Θα ξαναγυρίσει του χρόνου στο Μιλάνο για να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ. Πολύ ωραία. Στο μεσοδιάστημα τι θα κάνει; Μα φυσικά δίδυμο με τον «Κολοσσό» στην άμυνα της ΑΕΚ! Δεν θέλετε νεαρέ Μανωλά να ανανέωσετε; Δείτε τώρα τον «Μάτριξ» δίπλα στον Δέλλα για να καμαρώσετε αρχοντιά, σωστές τοποθετήσεις, «εμπειριές» και ποδοσφαιρική οξύνοια. Παρέα με τον Πάπα - Μπούπα στα στημένα, δεν θα χάνουν μπαλιά ούτε από ομάδα μπάσκετ.

- Πίπο Ινζάγκι στον ΠΑΟΚ (δανεικός)
Μια που ο Μπόλονι ψάχνει για επιθετικό, ο φέρελπις της Μίλαν μοιάζει η πιο ταιριαστή λύση. Παρά το νεαρόν της ηλικίας του, τον συνοδεύουν πολύ θετικά σχόλια και όλοι μιλούν για έναν άπειρο αλλά φιλόδοξο επιθετικό, με καλή αίσθηση του χώρου, «ανακατωσούρα», που χώνεται ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ και σπάει εύκολα το τεχνητό οφσάιντ χάρη στην έκρηξη και το μοναδικό του ξεπέταγμα. Βέβαια επειδή η Μίλαν τον έχει δέσει με πολυετές συμβόλαιο και σίγουρα θα τον πάρει πίσω του χρόνου, στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα παραμείνει και την παραεπόμενη σεζόν, αλλά για μια τουλάχιστον χρονιά θα την κάνουν τη δουλειά τους.

- Ομπαφέμι Μάρτινς στον Ολυμπιακό
Έχει όλα τα στοιχεία που αναζητεί ο Βαλβέρδε απ’ τους επιθετικούς του: είναι βραχύσωμος, κινητικός, μπορεί να τραβηχτεί στα πλάγια και να ανοίξει διαδρόμους, έχει προϋπηρεσία σε μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες. Και είναι «μόλις» στα «27» του. Γελάτε; Γιατί γελάτε; Τόσο δεν γράφει στην ταυτότητά του, που είναι φτιαγμένη από γνήσιο δέρμα μαμούθ; Τόσο δεν δείχνει στο σκαρίφημα που έχει στη θέση της φωτογραφίας του; Βλέπετε καμιά ρυτίδα στο αψεγάδιαστο πρόσωπό του; Βλέπετε τον χρόνο να έχει περάσει από πάνω του; Όχι βέβαια, διότι έχει κάνει ένα χρονικό ρεκτιφιέ: όταν τερμάτισε το κοντέρ, μηδένισε και ξεκίνησε από το μηδέν, έχοντας φτάσει πλέον στα 27. Χρόνια; Τέρμινα; Κανείς δεν ξέρει...

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x