Ελλάδα

Τρεις σέντερ για τον Ολυμπιακό

Μπορεί προτεραιότητα του Ολυμπιακού σε πρώτη φάση να είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον Τζαμόν Γκόρντον, ωστόσο ήδη μελετώνται αρκετές περιπτώσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Η απόκτηση σέντερ είναι σε πρώτο πλάνο και εξετάζονται με ενδιαφέρον οι Μίλοβαν Ράκοβιτς, Μπονιφάς Εντόνγκ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Μπορεί προτεραιότητα του Ολυμπιακού σε πρώτη φάση να είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον Τζαμόν Γκόρντον, ωστόσο ήδη μελετώνται αρκετές περιπτώσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Η απόκτηση σέντερ είναι σε πρώτο πλάνο, αφού ο Ράσο Νεστέροβιτς είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα παραμείνει, ενώ για τον Γιάννη Μπουρούση υπάρχει πάντα το «παράθυρο» του ΝΒΑ.

Στους «ερυθρόλευκους» έχουν προταθεί πολλοί παίκτες για τη front line και ήδη ορισμένες εξ αυτών εξετάζονται με ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ελεύθερους. Ο λόγος για τον Μίλοβαν Ράκοβιτς, τον Μπονιφάς Εντόνγκ και τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα και «γεμίζει» τη ρακέτα με τη δύναμή του. Ο 26χρονος Σέρβος (2,08μ.), που πρόσφατα επιλέχθηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για την προετοιμασία των «πλάβι» εν όψει Ευρωμπάσκετ, είχε φέτος 7,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και 8 πόντους και 3,8 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα.

Ο Μπονιφάς Εντόνγκ αποχώρησε ήδη από την Μπαρτσελόνα. Ο 33χρονος Σενεγαλέζος σέντερ (2,13μ.) με τα τεράστια χέρια διακρίνεται κυρίως για τις αμυντικές του ικανότητες. Φέτος είχε 6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB Liga, ενώ στην Ευρωλίγκα ο Αφρικανός είχε 6,8 πόντους και 2,6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς μπορεί να μην είναι τόσο ικανός όσο ο αδερφός του Κσιστόφ που αγωνίζεται στη Σιένα, αλλά δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Ο 31χρονος Λιθουανός σέντερ (2,12μ.) είχε φέτος στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 9,5 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x