Stoiximan Super League

Εντός χρόνου…

Εφικτή είναι η πειθαρχική δίωξη των ατόμων που εμπλέκονται σε στοιχηματική απάτη, καθώς το αδίκημα παραγράφεται τρία χρόνια μετά την τέλεσή του, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης. Μέχρι και υποβιβασμός προβλέπεται αν κριθεί υπεύθυνη ομάδα για παράνομη δραστηριότητα. «Θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κοκκαλάκης.

Εφικτή είναι η πειθαρχική δίωξη των ατόμων που εμπλέκονται σε στοιχηματική απάτη, καθώς το αδίκημα παραγράφεται τρία χρόνια μετά την τέλεσή του, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης. Μέχρι και υποβιβασμός προβλέπεται αν κριθεί υπεύθυνη ομάδα για τέτοια παράνομη δραστηριότητα.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τις αρμοδιότητες του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην υπόθεση: «Το αθλητικό κομμάτι για το οποίο είμαστε αρμόδιοι είναι η απόδοση και ο καταλογισμός πειθαρχικών ευθυνών στους διαφόρους αξιωματούχους στις ΠΑΕ ή σε οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Η κ. Παπανδρέου έκανε μία πολύ καλή έρευνα και περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε ζητήσει όλο το φάκελο και θα δούμε ποιοι εμπλέκονται και τι περιθώρια έχουμε από πλευράς παραγραφής για να επέμβουμε. Θα δούμε όταν πάρουμε το φάκελο ποια αδικήματα εμπίπτουν εντός της τριετίας, που από ό,τι άκουσα εμπίπτουν όλα».

-το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων: «Για όλα τα αδικήματα υπάρχει χρόνος παραγραφής. Αυτή τη στιγμή είναι για ένα μήνα. Μόνο για ορισμένα άλλα αδικήματα υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια παραγραφής. Αν πρόκειται για αδικήματα, όπως το προκείμενο που υπολογίζω πως αφορά παράνομο στοιχηματισμό, τότε η παραγραφή ειδικά αυτού του αδικήματος πάει λίγο μακριά, στα τρία έτη. Το λέει η διάταξη του άρθρου 28 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ ότι αυτά τα αδικήματα παραγράφονται μόνο τρία έτη μετά την τέλεσή τους. Αυτό αφορά το πειθαρχικό μέρος της ιστορίας. Στο ποινικό υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι παραγραφής, 10 ή ακόμη και 15 έτη».

-τις ποινές που προβλέπονται για παράγοντες και ομάδες: «Για το στοίχημα προβλέπονται ποινές, από χρηματικές ποινές 20 έως 60 χιλ. ευρώ, μέχρι απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους. Αν στο στοίχημα εμπλέκεται ομάδα ή αξιωματούχος ομάδας, οι ποινές δεκαπλασιάζονται και η ομάδα, αν κριθεί υπεύθυνη, τιμωρείται με υποβιβασμό».

-τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής: «Από τώρα και στο εξής, στο ποινικό μέρος, θα πρέπει να μεταβιβαστεί η έρευνα σε κάποιον τακτικό ανακριτή, ώστε να αρχίσουν οι κλήσεις σε απολογία, οι εξετάσεις των μαρτύρων και να γίνει η συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μαρτύρων, τον αριθμό των κατηγορουμένων, τη δυσχέρεια συλλογής στοιχείων κλπ. Υπάρχει μία χρονοβόρα διαδικασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x