Επικαιρότητα

Ψηφίστε να τελειώνουμε…

Είναι κρίσιμο να έχει ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος έως τις 30 Ιουνίου, επανέλαβε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που τόνισε ότι έγινε προσπάθεια για ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας επιλογές.

Είναι κρίσιμο να έχει ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος έως τις 30 Ιουνίου, επανέλαβε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που τόνισε ότι έγινε προσπάθεια για ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας επιλογές.

Νέα συνάντηση είχε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους της «τρόικας», ενώ το πρωί είχε παρουσιάσει βελτιώσεις του μεσοπρόθεσμου στους βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

48ωρη γενική απεργία στις 28 και 29 του μήνα, κήρυξαν τα Συνδικάτα. Συνεχίζονται για τέταρτο 24ωρο οι απεργιακές κινητοποιήσεις της
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ιστορικό έγκλημα η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αρχίζει απόψε η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης που προβλέπει το Μνημόνιο αλλά και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 8.000 ευρώ, συντελεστής 5% για την έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα και αύξηση 5% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του πως το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λάθος, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαδικασίες-εξπρές για έκδοση οικοδομικών αδειών, κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, σύσταση νέου σώματος ελεγκτών και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των κτιρίων της χώρας, προβλέπει νομοσχέδιο που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη και η ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Σκάνδαλο «Κοριόπολις». Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία σε 15 άτομα για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα πήραν οι δέκα συλληφθέντες, ενώ καταζητούνται και άλλοι πέντε. Συνολικά για την υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις σε 85 άτομα, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και μάνατζερ.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 2,33% σήμερα. Στις 1.241 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x