Γενικά

Special Olympics: Μάρας και Μιλούση «Είναι Μέσα»

Στο κλειστό του Ελληνικού βρέθηκαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής προκειμένου να δουν τις προσπάθειες των αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Ο Βλάσης Μάρας, ο Χρήστος Λυμπανοβνός και η Βάσω Μιλούση, συνοδευόμενοι από τους Θανάση Βασιλειάδη και Κώστα Σιούτη παρακολούθησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνίζονται στους κρίκους, το δοκό, τις ασκήσεις εδάφους κλπ. και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις δυνατότητές τους όσο και από την προσπάθεια.

Στο κλειστό του Ελληνικού βρέθηκαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής προκειμένου να δουν τις προσπάθειες των αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Ο Βλάσης Μάρας, ο Χρήστος Λυμπανοβνός και η Βάσω Μιλούση, συνοδευόμενοι από τους Θανάση Βασιλειάδη (πρόεδρος της ομοσπονδίας) και Κώστα Σιούτη (ομοσπονδιακός προπονητής) παρακολούθησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνίζονται στους κρίκους, το δοκό, τις ασκήσεις εδάφους κλπ. και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις δυνατότητές τους όσο και από την προσπάθεια.

«Το στάδιο είναι πανέμορφο και οι αθλητές πολύ καλοί. Δεν φανταζόμουνα ότι μπορούν να κάνουν τόσα πολλά. Κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που περίμενα. Η γυμναστική μπορεί να σου διδάξει τον έλεγχο του σώματος αλλά και να σου μάθει πράγματα για τον εαυτό σου που θα σου φανούν χρήσιμα και στον έξω κόσμο», σχολίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας.

Η χρυσή μεσογειονίκης στη δοκό, Βάσω Μιλούση, από την πλευρά της δήλωσε: «Η δύναμη ψυχής που έχουν πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Η προσπάθεια είναι σημαντική και οι αθλητές χαίρονται με αυτό που κάνουν. Φαίνεται στα πρόσωπά τους».

Η προσπάθεια των αθλητών Special Olympics συγκίνησε και τον πρωταθλητή Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό, Χρήστο Λυμπανοβνό: «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να αγωνίζονται. Εμείς παίρνουμε δύναμη από αυτούς».

Τις εντυπώσεις του είπε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης: «Σήμερα αντιλαμβάνομαι το νόημα του αθλητισμού και της γυμναστικής. Ο αθλητισμός δείχνει το μεγαλείο του. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή. Η διάταξη του χώρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους παγκόσμιους αγώνες. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές για το έργο τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x