Επικαιρότητα

Μάχη μέσα και έξω

Περικυκλωμένοι από το πρωί από χιλιάδες διαδηλωτές οι βουλευτές του Κοινοβουλίου συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε Συνδικάτα και Κοινωνία.

Περικυκλωμένοι από το πρωί από χιλιάδες διαδηλωτές οι βουλευτές του Κοινοβουλίου συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε Συνδικάτα και Κοινωνία.

Συγκρούσεις και επεισόδια με τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες το μεσημέρι με πέτρες, μολότοφ και χρήση χημικών μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και ΜΑΤ. Επιμένουν στην ειρηνική τους διαμαρτυρία παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα οι πολίτες από το κίνημα των «αγανακτισμένων» Κλειστοί όλοι οι δρόμοι του κέντρου.

Πρώτη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργιακής κινητοποίησης των Συνδικάτων στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, στις τράπεζες, τις Εφορίες, στις ΔΕΚΟ, στους Δήμους, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζουν για αύριο το βράδυ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ξεχωριστό το ΠΑΜΕ, εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και στην συνέχεια του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε επί της αρχής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς θα μείνει και αύριο η Αθήνα, εκτός από το Μετρό που κινείται κανονικά. Ματαιώσεις και καθυστερήσεις των πτήσεων και αύριο, λόγω των στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά.

Νέες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου και σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το καθήκον της απέναντι στο μέλλον και στα παιδιά μας, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής. Παραμένουν ωστόσο οι φόβοι για διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Θα μειωθούν οι αδικίες, διαβεβαίωσε τους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανησυχία για διαρροές και στην Ν.Δ Στη γραμμή του ΟΧΙ παραμένουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για εκλογές. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει προαποφασιστεί, υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση της τρομοκρατίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κομισιόν δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου, επανέλαβε ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Χρηματιστήριο! Στο συν 2,88% στις 15:55μμ. Στις 1.261 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Απόψε είναι πιθανό να ανακοινωθεί ο διάδοχος τον Ντομινίκ Στρος Καν στη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επικρατέστερη θεωρείται η Γαλλίδα υπουργός Κριστίν Λαγκάρντ.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ: Γενικά αίθριος και αύριο Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x