Δελτία Τύπου

Rockwave Festival 2011: ALL TOGETHER NOW!

Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη δεύτερη μέρα του Rockwave Festival (Σάββατο 2 Ιουλίου), εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το πάρτι – σε πείσμα των καιρών- συνεχίζεται! Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2011


Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη δεύτερη μέρα του Rockwave Festival (Σάββατο 2 Ιουλίου), εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην AllTogetherNow, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.

Ψαραντώνης:

O τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Ο καλλιτέχνης από τα Ανώγια της Κρήτης άξια έχει αναδειχτεί ως μια θρυλική μορφή της ελληνικής παραδοσιακής σκηνής με απαριθμητές συνεργασίες με μεγάλο ονόματα, από Έλληνες συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις μέχρι τραγουδιστές του διεθνούς μουσικού στερεώματος όπως ο Nick Cave. Το μαγικό δοξάρι της λύρας του μας εξιστορεί αρχαίους μύθους της Κρήτης και θα μας οδηγήσει σε μία περιπλάνηση στην άγρια φύση της. Στο λυρικό ψιθύρισμα της λύρας του ηχούν το κελάιδισμα των πουλιών, το φιάμπολιο των βοσκών του Ψηλορείτη, τα τρεχούμενα νερά που κελαρύζουν και τα μοναχά δέντρα που ανεμοδέρνονται.

Λύκοι Λάιβ:

Στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαΐκά τραγούδια. Μετά από 5 περίπου χρόνια συνεργασίας και 2 δισκογραφικές δουλειές (“Ανάσες των Λύκων” & “Πότε θα φτάσουμε εδώ;”) ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης με ανανεωμένο σχήμα και ήχο παρουσιάζουν τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφία και διασκευές από το ρεμπέτικο μέχρι το ελληνικό ροκ (Τρύπες, Εν Πλω, κ.ά). Συνεργάτες και συνοδοιπόροι: ο Coti K στο κοντραμπάσο και τα ηλεκτρονικά, ο Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρούστα, ο Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά και ο Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα του ήχου.

Ψαρογιώργης:

Ένα από τα χαρακτηριστικά δεινά λαούτα της Κρητικής μουσικής και γόνος της γνωστής Οικογένειας.Παίζει λαούτο από δέκα ετών επαγγελματικά δίπλα στον πατέρα του Ψαραντώνη, ιδιόμορφο ανανεωτή της Κρητικής φόρμας αλλά και γνώστη των παλαιών τρόπων. Μαζί του μυήθηκε στα μυστικά της δομής της φόρμας και στις λεπτές πτυχές του ρυθμικού παιξίματος για χορό. Ακολουθώντας την δική του πορεία, μέσα από τα ταξίδια και τις αναζητήσεις του, διαμόρφωσε ένα προσωπικό τρόπο παιξίματος, αναδεικνύοντας το λαούτο, από συνοδευτικό της λύρας, σε πρωταγωνιστικό σολιστικό όργανο. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό όπου με το συγκρότημα "Xylouris Enseble" ηχογράφησε τέσσερις δίσκους, με δικές του συνθέσεις ιδιαίτερης συνθετικής και ενορχηστρωτικής αξίας. Με την επάνοδό του στην Κρήτη συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις ως περιζήτητο λαούτο αλλά και σαν ένας εξαιρετικά αισθαντικός τραγουδιστής, χωρίς να σταματά και το συνθετικό του έργο. Ο Ψαρογιώργης θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.

Ντίνος Σαδίκης:

Ο Ντίνος Σαδίκης πηγαίος και αυθόρμητος, σε όλη τη μουσική του πορεία δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα, έφυγε για σπουδές στη Λάρισα, τμήμα Μικροβιολογίας και εκεί κόλλησε και το… μικρόβιο της μουσικής. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, ονόμασε ΜΑΥΡΑ ΤΗΓΑΝΙΑ το πρώτο του γκρουπ και το 1985 φτιάχνει τους θρυλικούς ΕΝ ΠΛΩ, που κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό δίσκο, δίσκο «αναφορά» στην Ελληνόφωνη ροκ σκηνή με τίτλο το όνομά τους. Περιπλανήθηκε στην Ελλάδα μέχρι να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη. Με τις “Μολυβένιες Ιστορίες” μας μίλησε για ξεφτισμένα πάθη, παρέες που βυθίστηκαν στην τρέλα, όνειρα που μέσα μας βρυχώνται ασταμάτητα, μας μετέδωσε όλη του την αγωνία και αγάπη. Στο “Το γέλιο των πολλών”, το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, το σκηνικό που στήνει ο Σαδίκης είναι πιο σκληρό και πιο αληθινό, ασπρόμαυρο. Ο ήχος λιτός, οι κιθάρες με γρέζο, η φωνή απογυμνωμένη. Ακόμα, συμμετείχε στο δίσκο "Ο Χαμένος Tα Παίρνει Όλα", στους «Επισκέπτες» (Από ‘δω και πάνω) του Γιάννη Αγγελάκα με τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα με τους Γιάννης Αγγελάκας 3! Ο Σαδίκης και η μπάντα του, στο Rockwave Festival θα μιλήσουν με τον απόλυτα συμβολικό τρόπο τους, σε όλους μας.

Lost Bodies:

Kινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική. Οι δύο φίλοι, ο Αντώνης και ο Θάνος άρχισαν τις ζυμώσεις και τις οσμώσεις με τη μουσική, το 1988. Στα 22 χρόνια της πορείας τους τα έχουν δει όλα, έχουν εξερευνήσει όλα τα είδη χωρίς προκαταλήψεις Το live line up τους συγκροτήματος έχει μόνιμα μέλη, τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο στις κιθάρες, τον Βασίλη στο μπάσο, τον Παύλο στα κρουστά, και την Θάλεια πλήκτρα & τρομπέτα.

Vlastur:

Ο Vlastur ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική σαν μπασίστας. Η πειραματική του φύση και οι underground επιρροές του τον οδήγησαν στα τέλη της δεκαετίας του 80 να δημιουργήσει τους Cohash Funk και δέκα χρόνια αργότερα κατευθύνθηκε σε dub μονοπάτια δημιουργώντας με τον Frequency Freak a.k.a. Fefer και τον Spiris, τους Direct Connection και το album “Dub Infection”. Μεταξύ 2004 έως 2007 συνεργάζεται με τους Palyrria και καρπός τής συνεργασίας τους ήταν το “Methexy”. Το 2008 ξεκινά η συνεργασία με την Λένα Πλάτωνος σαν session μουσικός στο ρόλο του μπασίστα, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία η “Συναυλία στο Παλλάς”. Το 2009 κυκλοφορεί την πρώτη του ολοκληρωμένη προσωπική δουλειά, το “InterAxion Dub” που ξεδιπλώνει όλο το μουσικό του πλουραλισμό, υβριδικές διασταυρώσεις, επηρεασμένες από τα αγαπημένα του ακούσματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από το PsyDub μέχρι το Dubstep, εμπλουτισμένα με ambient, drumnbass και παραδοσιακούς Μεσογειακούς ήχους. Ο οραματιστής Vlastur θα είναι ο οδηγός μας στην εξερεύνηση electro dub μονοπατιών στο φετινό Rockwave.

Λόζιος και Ανακατωσιά:

Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της, στο φετινό Rockwave Festival. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1996 από μια ομάδα νέων, μαθητών της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης και με τις συνεργασίες τους με ελληνικά μουσικά σχήματα αλλά και του εξωτερικού εμπλούτισαν σιγά σιγά το ρεπερτόριο τους και η συνεργασία τους με τη Δόμνα Σαμίου τους έδειξε ποιός θα έπρεπε να είναι ο επαγγελματικός τους προσανατολισμό.Ο Γιάννης Αγγελάκας τους προτρέπει να πειραματιστούν με διαφορετικούς ήχους ρυθμούς και μελωδίες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ‘Ανακατωσάρια 2006’ στα Γρεβενά και αργότερα συμμετέχοντας στο δίσκο του ‘Ψυχή Βαθιά’, για την ομώνυμη ταινία του Παντελή Βούλγαρη. Το 2010 και 2011 συνεργάζονται με επιτυχία σε σειρά εκδηλώσεων με δύο από τους καλύτερους κορνετίστες στο χώρο της παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής τον Cambo Agusevi και τον πατέρα του Jimmy Agusevi.

Διώνη:

ΔΙΩΝΗ, η θεά της υγρής φύσης, η γονιμοποιός δύναμη του αρχέγονου υγρού στοιχείου, που κατάγεται από ρίζες παλαιότατες. Σύζυγος του Δία, πατέρα θεών και θνητών και μητέρα της Αφροδίτης και του Έρωτα, αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας. ΔΙΩΝΗ, το όνομα που διάλεξαν πέντε κορίτσια από την Ήπειρο για να δώσουν στο σχήμα, που αποτελεί την έκφραση του δικού τους μοναδικού ιδιώματος, χειμαρρώδους, γάργαρου, απόκοσμου και πολυφωνικού. Η ηπειρώτική τους καταγωγή καθόρισε όχι μόνο την απόφασή τους να ασχοληθούν με το πολυφωνικό τραγούδι αλλά και την βαθύτητα και τη λιτότητα στην ερμηνεία τους. Μην ξεχνάμε ότι το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι είναι η αρχαιότερη μορφή πολυφωνίας στα Βαλκάνια, ένα είδος μουσικής σύνθεσης, όπου διαφορετικές ταυτόχρονες φωνές συνδυάζονται αντιστικτικά, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη αυτονομία. Τράβηξαν την προσοχή μας για πρώτη φορά όταν εμφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2005 σαν opening act στη συναυλία των Αμερικανών Cake στο Μύλο της Θεσσαλονίκης. Έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά μεγάλα και διεθνή φεστιβάλ του παραδοσιακού τραγουδιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως το 2008 στη Μπολόνια, στο Παγκόσμια Συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση (ISMΕ). Το ευρύ κοινό τις γνώρισε καλύτερα μέσα από τη συνεργασία τους με το Γιάννη Αγγελάκα, στα τραγούδια της ταινίας «Ψυχή βαθιά», του Παντελή Βούλγαρη. Τώρα, ήρθε η ώρα να τις δούμε και ζωντανά, στη σκηνή μαζί του δίνοντας μια καινοτόμα και απρόσμενη διάσταση στα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν και καλώντας μας σε ένα ιδιόμορφο μουσικό ταξίδι. Tη «Διώνη» αποτελούν οι: Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό, αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ.

Μας πρωτοσυστήθηκαν στο Rockwave Festival του 2010. Ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά και τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, και πολύτιμο βοηθό στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά τον Τίτο Καργιωτάκη, δημιούργησαν το σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 για να παίζουν ότι θέλουν. Το τρίο κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως σηκώνεται. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε live τους, ξεσηκώνοντας το κοινό. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας στη συνέντευξη που έδωσε στο rocking.gr “...νομίζω ότι το 3 είναι το πιο ενεργειακό από όλα τα σχήματα που έχω συνεργαστεί τελευταία. Δηλαδή, όπου η μουσική είναι καθαρά το μέσο για να μεταφέρεις ενέργεια, είναι πιο αιχμηρό...” . Το τρίο, χωρίς κανόνες, θα μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ

Το line up των τριών ημερών του Rockwave Festival 2011 διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 1 Ιουλίου

TERRA STAGE

EDITORS
CAKE
THE STRANGLERS
THE INSPECTOR CLUZO

VIBE STAGE

SIVERT HOYEM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ &
B-MOVIES
VASSILIKOS

Σάββατο 2 Ιουλίου

ALL TOGETHER NOW party

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ
ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ & HIS BAND
LOST BODIES
VLASTUR
ΛΟΖΙΟΣ & ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ (ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΔΙΩΝΗ"

Κυριακή 3 Ιουλίου

TERRA STAGE

THE PRODIGY
GOGOL BORDELLO
KYUSS LIVES!
MONSTER MAGNET
MARKY RAMONES BLITZKRIEG

VIBE STAGE

FLOGGING MOLLY
THERAPY?
VIZA
DEPT.
63HIGH

www.rockwavefestival.gr

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται!

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 € και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το camping.

Τα πρώτα εισιτήρια της Παρασκευής, 1 Ιουλίου, τα οποία εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 28 € . Τα επόμενα κοστίζουν 35 €, ενώ στο ταμείο θα κοστίζουν 40 €.

Τα πρώτα εισιτήρια του Σαββάτου, 2 Ιουλίου, τα οποία εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 12 €.Τα επόμενα κοστίζουν 15€ ενώ στο ταμείο θα κοστίζουν 20 €.

Τα πρώτα εισιτήρια της Κυριακής, 3 Ιουλίου, τα οποία και εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 28 και 35 €. Τα επόμενα κοστίζουν 40 €, ενώ στο ταμείο θα πωλούνται 45 €.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x