Ελλάδα

«Να μείνουν οι Αγγελόπουλοι»

Σαφή θέση υπέρ της παραμονής του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός πήρε ο Κώστας Παπανικολάου κατά την επίσκεψή του στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp. Ο νεαρός σμολ φόργουορντ, που ήταν καλεσμένος των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά, μίλησε για την πρωτοβουλία των οπαδών της ομάδας να μεταπείσουν τους ιδιοκτήτες.

Σαφή θέση υπέρ της παραμονής του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός πήρε ο Κώστας Παπανικολάου κατά την επίσκεψή του στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp. Ο νεαρός σμολ φόργουορντ, που ήταν καλεσμένος των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά, μίλησε για την πρωτοβουλία των οπαδών της ομάδας να μεταπείσουν τους ιδιοκτήτες.

«Ακόμα δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους συμπαίχτες μου για να αποφασίσουμε αν θα παρευρεθούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δύο τους έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο μπάσκετ, ξαναέκαναν τον Ολυμπιακό ισχυρό σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν θα μπορούσα να κάνω κάτι για να παραμείνουν θα το έκανα», τόνισε ο Τρικαλινός άσος, ενώ ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να παραμείνει στους Κυπελλούχους Ελλάδος. «Φυσικά και θα ήθελα. Έτσι και αλλιώς είμαι δεσμευμένος με συμβόλαιο αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και από της πιο ιστορικές. Ουσιαστικά είναι η ομάδα που με έβαλε στα βαθιά, που μου έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στην Α1 αλλά και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και νιώθω πολύ όμορφα για αυτό». Όσο για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Δεν σκέφτομαι έτσι. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να πάει η ομάδα μου όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω προπονητή έναν άνθρωπο που είναι παγκοσμίως καταξιωμένος. Είναι πολύ απλός άνθρωπός και γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει το 100% από τους παίκτες του. Οι απαιτήσεις του δεν είναι παράλογες θα σου ζητήσει ακριβώς ότι και οι άλλοι προπονητές να παίξεις σωστά στην άμυνα να πάρεις το ριμπάουντ, αλλά ο τρόπος του είναι ξεχωριστός. Πιστεύω έγινε σπουδαίος γιατί ήταν πολύ απλός, πράγμα που είναι δύσκολο πολλές φορές. Νιώθω πολύ όμορφα που στα είκοσι ένα μου χρόνια με εμπιστεύεται με μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν σταματάω εκεί θέλω να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ».

Όσο για το ποια είναι η δυσκολότερη ομάδα στην Ευρώπη απάντησε: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα που επί χρόνια διατηρεί ένα σταθερό κορμό και προσθέτει 2-3 παίχτες κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετική συνοχή και να γνωρίζουν όλοι ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο άλλος για να δίνουν βοήθεια όταν χρειάζεται. Είναι εξάλλου και ο πρωταθλητής Ευρώπης», ενώ για τον αποκλεισμό από τη Σιένα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ανέφερε: «Δυστυχώς όσο και αν προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι δεν τα καταφέραμε. Δεν πιστέψαμε ότι μια ομάδα που κερδίσαμε με 48 πόντους θα μας κέρδιζε τρεις φορές και εκεί την πατήσαμε. Οι αντίπαλοι μας μπόρεσαν να αφήσουν στην άκρη το τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι έδειξαν μεγάλη θέληση και η σειρά κρίθηκε σε αυτό το στοιχείο».

Για τη συμμετοχή του στο καμπ είπε μιλώντας στα παιδιά: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, γνωρίζω από πέρσι ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά εδώ και εξαρτάται μόνο από εσάς αν θα το εκμεταλλευτείτε. Τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς) έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ ξεχωριστό και πραγματικά ζηλεύω που εγώ στην ηλικία σας στα Γρεβενά δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα παρόμοιο camp, να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να με συμβουλεύσουν κορυφαίοι αθλητές και προπονητές. Θα πρέπει να θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς που βρίσκονται εδώ. Μέσα από το μπάσκετ θα μάθετε να αγαπάτε τον αθλητισμό αλλά και θα υιοθετήσετε στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην ζωή σας σε ότι και αν επιλέξετε. Θέλω να θυμάστε ότι όποιος δουλεύει σκληρά δεν χάνετε. Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, αφού ευχαρίστησε τον Κώστα Παπανικολάου για την παρουσία του, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι σήμερα μαζί μας ο Κώστας είναι ένα από τα παιδιά που σύντομα θα στηριχθεί η Εθνική πάνω τους και τους εύχομαι τα καλύτερα. Τον ευχαριστώ που παρά το πιεσμένο πρόγραμμα που έχει βρήκε το χρόνο να μας επισκεφθεί και να σας μιλήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x