Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ένας καταζητούμενος για κάθε ομάδα!

Το προσπαθείτε πολύ φιλότιμα τις τελευταίες μέρες. Τελικά όμως όχι, δεν θα μας τρελάνετε εσείς. Θα προλάβουμε να σας τρελάνουμε εμείς πρώτοι. Με την υπογραφή του Fight Club.

Το προσπαθείτε πολύ φιλότιμα τις τελευταίες μέρες. Τελικά όμως όχι, δεν θα μας τρελάνετε εσείς. Θα προλάβουμε να σας τρελάνουμε εμείς πρώτοι.

1. Γιατί να μην πάρει τον Ολυμπιακό ο Joaquin Guzman Loera;
Ο 54χρονος Λοέρα είναι Μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Ηγείται από το 2003 της διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών «Sinaloa Cartel», που έχει ως κύρια απασχόληση την μεατφορά εκατοντάδων τόνων κοκαϊνης με πλοία από την Κολομβία στις ΗΠΑ, μέσω Μεξικό. Η οργάνωση επίσης παράγει και διακινεί Μεξικανική μαριχουάνα και ηρωϊνη. Από το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και μετά, ο Λοέρα είναι ο νο1 καταζητούμενος στη λίστα τόσο του FBI όσο και της Interpol.

2. Γιατί να μην πάρει τον Παναθηναϊκό ο Dawood Ibrahim Kaskar;
Ο 55χρονος Ινδός, σταμπαρισμένος ως «διεθνής τρομοκράτης» εδώ και 8 χρόνια, ηγείται της εγκληματικής οργάνωσης «D-Company» η οποία κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για εγκληματικές επιθέσεις, ξέπλυμα χρημάτων, διακίνηση ναρκωτικών, οργανωμένο έγκλημα σε Ασία και Ευρώπη, απάτη, πλαστογραφία, μέχρι και για συνέργεια με την Αλ Κάιντα. Ο Κασκάρ καταζητείται από το 1993, ενώ το 2008 ήταν επισήμως στο νο4 των πιο επικίνδυνων εγκληματιών παγκοσμίως.

3. Γιατί να μην πάρει την ΑΕΚ ο Semion Mogilevich;
Ο 65χρονος Ουκρανός θεωρείται το «αφεντικό των αφεντικών» των περισσότερων συνδικάτων της Ρωσικής μαφίας παγκοσμίως. Πιστεύεται ότι ελέγχει μια τεράστια «αυτοκρατορία εγκλήματος» και έχει χαρακτηριστεί ως «ο επικίνδυνος μαφιόζος στον κόσμο». Έχει ως βάση των δραστηριοτήτων του τη Μόσχα και είναι διάσημος για τον τρόπο που βγάζει τους αντιπάλους του από τη μέση δολοφονώντας τους.

4. Γιατί να μην πάρει τον ΠΑΟΚ ο Matteo Messina Denaro;
Γνωστότερος με το παρατσούκλι «Diabolik», ο 49χρονος Σικελός έγινε γνωστός για πρώτη φορά το 2001 όταν φωτογραφία του εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού L’Espresso, με τίτλο «Ecco il nuovo capo della mafia» («Ιδού το νέο αφεντικό της Μαφίας»). Από τον Απρίλιο του 2006 μάλιστα, οπότε και ο μέχρι τότε ηγέτης της Κόζα Νόστρα Μπερνάρντο Προβεντσάνο συνελήφθη, θεωρείται ότι έχει αναλάβει και επισήμως «καθήκοντα». Καταζητείται από το 1993.

5. Γιατί να μην πάρει τον ΑΡΗ ο Alimzhan Tokhtakhunov;
Ο 62χρονος Ρώσος κατηγορείται για σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, απάτη και για δωροδοκία των κριτών στους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ, που έγιναν στα πλάισια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002. Γνωστή είναι επίσης η στενή σχέση που έχει με πολλούς συμπατριώτες του τενίστες. Σε ερώτηση που έγινε στην Άννα Κουρνίκοβα για το θέμα η ίδια απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, όταν όμως πιέστηκε να τοποθετηθεί στο «αν θα μπορούσε ο Τοχτακούνοφ να χαρακτηριστέι “μαφιόζος”» απάντησε πως «...θα μπορούσε να το πει κανείς».

6. Γιατί να μην πάρει τον Πανιώνιο ο Felicien Kabuga;
Ο 76χρονος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Ρουάντα κατηγορείται για τραπεζική απάτη αλλά, κυρίως, για ενεργό συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της γενοκτονίας της Ρουάντα. Καταζητείται από τον Ιούνιο του 1994.

7. Γιατί να μην πάρει τον Αστέρα Τρίπολης ο Joseph Kony;
Αρχηγός της οργάνωσης «Lord’s Resistance Army» (LRA), πολυπληθούς ομάδας ανταρτών, η οποία από το 1986 και μετά προσπαθεί να εγκαθιδρύσει με τη βία θεοκρατική κυβέρνηση στην Ουγκάντα. Ο 50χρονος Κόνι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για το ότι έχει απαγάγει και στρατολογήσει περίπου 66.000 παιδιά, ενώ έχει αναγκάσει 2.000.000 ανθρώπους σε Ουγκάντα, Κονγκό, και Σουδάν να μετοικήσουν για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά του.

8. Γιατί να μην πάρει την Κέρκυρα ο Omid Tahvili;
O 41χρονος Ιρανός θεωρείται «συνδετικός κρίκος» του Ιρανικού συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος στον Καναδά με διάφορες άλλες διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις. Μεταξύ 1999 και 2002 υπεξαίρεσε περίπου $3 εκ. από ηλικιωμένους Αμερικανούς πολίτες, μέσω μιας επιχείρησης τελεμάρκετινγκ που πούλαγε... φούμαρα. Καταζητείται από το Νοέμβριο του 2007, όταν και απέδρασε από τη φυλακή North Fraser Pretrial Centre, της Βρετανικής Κολούμπια.

Και τώρα που έχουμε όλα τα δεδομένα τι λέτε, ψηφίζουμε;

*Τα στοιχεία προέρχονται από τη λίστα «World’s 10 Most Wanted Fugitives» του περιοδικού Forbes.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x