Copa America

Γλίτωσε τα χειρότερα (video)

Ένα εκπληκτικό γκολ από τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 76’ ήταν αυτό που γλίτωσε την Αργεντινή από το να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης από τη Βολιβία, στο εναρκτήριο ματς του 43ου Κόπα Αμέρικα, που έληξε ισόπαλο 1-1. Η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος προηγήθηκε στο 48, χάρη στο γκολ του Εντβάλντο Ρόχας. Oι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του πρώτου ομίλου με έναν βαθμό έκαστη.

Ένα εκπληκτικό γκολ από τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 76’ ήταν αυτό που γλίτωσε την Αργεντινή από το να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης από τη Βολιβία, στο εναρκτήριο ματς του 43ου Κόπα Αμέρικα, που έληξε ισόπαλο 1-1.

Η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος προηγήθηκε στο 48, χάρη στο γκολ του Εντβάλντο Ρόχας, αλλά η παρέα του Μέσι κατάφερε να πάρει τελικά τον έναν βαθμό και να βρεθεί στην κορυφή του πρώτου ομίλου μαζί με τη σημερινή αντίπαλό της.

H Βαθμολογία του Α' Ομίλου:

1. Αργεντινή 1 (1)
2. Βολιβία 1 (1)
3. Κόστα Ρίκα 0 (0)
4. Κολομβία 0 (0)


Ατυχής αποδείχθηκε η έμπνευση του Σέρχιο Μπατίστα να ξεκινήσει με τρία αμυντικά χαφ στο 4-3-3 που παρέταξε, γιατί ενώ η τριάδα των Μέσι, Τέβες και Λαβέτσι στην επίθεση προσπαθούσε, δεν είχε τις κατάλληλες βοήθειες από τους Μασεράνο, Καμπιάσο και Μπανέγα. Η είσοδος του Ντι Μαρία στο ημίχρονο αντί του Καμπιάσο έδωσε επιθετική «πνοή» στην ομάδα του και βοήθειες στον Μέσι.

Από την άλλη πλευρά, το 4-4-2 του Κιντέρος έδειξε να αντέχει στα συνεχή κρας τεστ των αντιπάλων, ενώ οι βοήθειες στον εκάστοτε παίκτη που μάρκαρε το Μέσι έδειχναν το πόσο «διαβασμένος» ήταν ο Αργεντινός προπονητής των «πράσινων». Ο Μορένο τράβαγε μόνος «κουπί» στην επίθεση, ωστόσο κρατούσε απασχολημένο το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.



Ξεκίνησε καλά, αλλά «έσβησε» νωρίς

Φουριόζα μπήκε από το πρώτο λεπτό στον αγώνα η Αργεντινή, θέλοντας να πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα με ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο η αμυντική γραμμή των Βολιβιανών, χωρίς να είναι «μαζινό», κατάφερνε να ανακόπτει τις επελάσεις του Μέσι, αλλά και του Τέβες, με αποτέλεσμα να μοιάζει ακίνδυνος ο Λαβέτσι μέσα στην περιοχή. Μόλις στο 5’ ο Τέβες έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά όταν βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, μετά από φάουλ του Μέσι, αστόχησε.

Από το 20’ και μετά ισορρόπησε το ματς, με τη Βολιβία να βγαίνει δειλά-δειλά και μπροστά και να αναστατώνει την άμυνα των «μπιανκοσελέστε», αλλά ο Μορένο δεν είχε βοήθειες και αναλωνόταν στο να κρατάει μπάλα ή να πηγαίνει σε απονενοημένες ατομικές προσπάθειες. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 33’ όταν ο Ζανέτι έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε συρτή πάσα στον Λαβέτσι, ο οποίος πλάσαρε απευθείας, την μπάλα απέκρουσε ο Αρίας, αλλά αυτή έφτασε στον επερχόμενο Καμπιάσο, όμως ο πορτιέρο της Βολιβίας έκανε άλλη μία εξαιρετική προσπάθεια και απέκρουσε και πάλι.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα το ματς «έσβησε» με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλες αξιόλογες φάσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

«Σοκ» στην αρχή, το έσωσε στη συνέχεια

50.000 φίλους της Αργεντινής κατάφερε να κάνει να σωπάσουν μόλις στο τρίτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Εντβάλντο Ρόχας. Ο επιθετικός της Ναβάλ με έξοχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αργεντινής, με τον Μπανέγα να φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ, αφού στο πρώτο δοκάρι αντί να διώξει προσπαθεί να κάνει κοντρόλ και η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και βγήκαν μαζικά μπροστά κινδυνεύοντας να δεχθούν και δεύτερο γκολ, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» να γίνεται στο 66’, όταν ο Μορένο βγήκε μόνος του τετ α τετ με τον Ρομέρο, αλλά ο δεύτερος πρώτα τον απέτρεψε να τον προσπεράσει και μετά του μπλόκαρε το πλασέ που επιχείρησε.

Η απάντηση ήρθε από την Αργεντινή με τον Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Ντι Μαρία σέντραρε από τα αριστερά, ο Τέβες έστρωσε με το στήθος στον στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτός με εκπληκτικό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρίας. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Σέρχιο Μπατίστα, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το τελικό 1-1 άφησε ικανοποιημένους τους Βολιβιανούς και προβληματισμένους τους Αργεντινούς.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Αργεντινή (Σέρχιο Μπατίστα): Ρομέρο, Ζανέτι, Γκ. Μιλίτο, Μπουρδίσο, Ρόχο, Καμπιάσο (46' Ντι Μαρία), Μασεράνο, Μπανέγα, Λαβέτσι (70' Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες
Στον πάγκο: Καρίσο, Αντούχαρ, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Ιγκουαΐν, Παρέχα, Μπίλια, Παστόρε, Γκάγκο, Ντ.Μιλίτο

Βολιβία (Γκουστάβο Κιντέρος): Αρίας, Αλβάρες, Ριβέρο, Γκουτιέρες, Ράλδες, Ρόμπλες, Χ.Βάκα (63' Τσάβες), Φλόρες, Κάμπος (81' Άρτσε), Ρόχας (90' Καρντόσο), Μορένο
Στον πάγκο: Ντ.Βάκα, Γκαλάρσα, Όγιος, Γκαρσία, Πένια, Αμαδόρ, Βάργκας, Πεδριέλ, Σαουσέδο

Διαιτητής: Ρομπερτο Σιλβέρα (Ουρουγουάη)
Βοηθοί: Μιγκέλ Νουέβας (Ουρουγουάη)-Λουίς Αλβαράδο (Ισημερινός)
Γήπεδο: Σιουδάδ ντε λα Πλάτα









Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x