Τένις

Ναδάλ-Τζόκοβιτς 1-3 (4-6, 1-6, 6-1, 3-6)

Μεγάλος νικητής του τελικού του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ του Ράφα Ναδάλ. Πρώτος τίτλος επί αγγλικού εδάφους για τον Σέρβο, τρίτο γκραν σλαμ που κατακτά και σκαρφάλωμα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για το νέο αστέρι του τένις. Δείτε το live του www.sport-fm.gr

Μεγάλος νικητής του τελικού του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ του Ράφα Ναδάλ.

Πρώτος τίτλος επί αγγλικού εδάφους για τον Σέρβο, τρίτο γκραν σλαμ που κατακτά και σκαρφάλωμα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για το νέο αστέρι του τένις

Δείτε το live του www.sport-fm.gr

Σχόλιο τετάρτου σετ:

Το ήθελε και το κατέκτησε δίκαια. Ο Τζόκοβιτς πήρε το τέταρτο σετ με 6-3 αφού πήρε την ψυχολογία από τον αντίπαλό του μια και έκανε πρώτος μπρέικ στο πιο κρίσιμο σετ. Η τεχνική του Σέρβου, επικράτησε της δύναμης του Ναδάλ.


Τέταρτο Σετ (3-6)

6-3 ο Τζόκοβιτς και τέλος του παιχνιδιου. Μεγάλη νίκη για τον Σέρβο ο οποίος σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

5-3 ο Τζόκοβιτς, τρομερό μπρέικ. Έχει το σερβίς στο χέρι του ο Σέρβος για να τελειώσει το παιχνίδι.

4-3 ο Τζόκοβιτς, παίρνοντας το δεύτερο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο. Κρατάνε χωρίς να έχει γίνει κάποιο μπρέικ ακόμη οι δύο αθλητές στο τέταρτο σετ.

3-3 ισοφαρίζει ο Ναδάλ. Πιο φρέσκος και πιο δυνατός δείχνει ο Ισπανός αλλά πιο τεχνίτης ο Σέρβος.

3-2 ο Τζόκοβιτς, απαντάει στον Ναδάλ και παίρνει το προβάδισμα, στηριζόμενος στα τεχνικά του χτυπήματα.

2-2 ισοφαρίζει ο Ναδάλ τον Τζόκοβιτς, υπερασπίζοντας το σερβίς στρο χέρι του. Με πολύ δυνατά σερβίς εξουδετέρωνε τις πονηρές άμυνες του Σέρβου και πήρε το πολύ κρίσιμο γκέιμ.

2-1 μειώνει ο Ναδάλ, αν και στάθηκε για τρίτη φορά τυχερός, αφού πάλι με το φιλέ κέρδισε το γκέιμ.

2-0 για τον Τζόκοβιτς ο οποίος έκανε το μπρέικ και πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα. Τρομερό άγχος στις κερκίδες του Λονδρέζικου γηπέδου και έκδηλες αντιδράσεις απο τους συγγενείς των δύο αθλητών.

1-0 για τον Τζόκοβιτς. Γκέιμ, που κατέκτησε πολύ δύσκολα ο Σέρβος αφού ο Ισπανός επιμένει. Πιο τεχνικό το παιχνίδι του ο Τζόκοβιτς, αλλά αντέχει στις δύκολες μπάλες ο Ναδάλ παίρνοντας ψυχολογία απο αυτό παρά το γεγονός πως χάνει.


Σχόλιο τρίτου σετ

Ο Ναδάλ ξύπνησε για τα καλά και ο Τζόκοβιτς, έπεσε για τα καλά. Άνετη επικράτηση του Ισπανού με 6-1 στα γκέιμ και εικόνα που δείχνει, πως μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Ναδάλ ήταν πολύ καλύτερος απο τον Τζόκοβιτς που έδειξε ανεξήγητη κόπωση και πτώση με πολλά αβίαστα λάθη.

Τρίτο Σετ (6-1)

6-1 για τον Ναδάλ. Εύκολη επικράτηση για τον Ισπανό που δείχνει σημάδια βελτίωσης και απίστευτης δύναμης.

5-1 ο Ναδάλ. Ο Τζόκοβιτς, χαρακτηριστικό της πτώσης του, έχασε το γκέιμ με δύο σερβίς φολτ στη σειρά...

4-1 ο Ναδάλ. Ο Ισπανός κέρδισε εύκολα το γκείμ αυτό, δείχνοντας πως το ξύπνημά του είναι... διαρκείας.

3-1, μειώνει ο Σέρβος. Απάντηση απο τον Τζόκοβιτς, που υπερασπίστηκε το σερβίς στο χέρι του και κέρδισε παίρνοντας κάποιους πολύ όμορφους πόντους απο τον αντίπαλό του το τέταρτο γκέιμ.

3-0 για τον Ναδάλ ο οποίος παίρνει το δεύτερο γκέιμ στο παιχνίδι χωρίς να χάσει πόντο, δείγμα του πόσο πιστεύει στην ανατροπή. Ανάσες για τον τζόκοβιτς που δείχνει σκεπτικός και θέλει να απαντήσει στην δυναμική επιστροφή του Ελβετού.

2-0 για τον Ναδάλ που κάνει το πρώτο μπρέικ. Δυναμική επιστροφή για τον Ισπανό που απο τις εκφράσεις του δείχνει ότι το πιστεύει.

1-0 προηγείται ο Ναδάλ, ο οποίος είναι μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στον σημερινό τελικό. Υπερασπίστηκε με σθένος το... χέρι του και κέρδισε το πρώτο γκέιμ

Σχόλιο δεύτερου σετ

Άνετη επικράτηση με 6-1 από τον Τζόκοβιτς ο οποίος πίεσε τρομερά τον Ναδάλ. Χαρακτηριστικό, πως ο Ισπανός δεν έχει κάνει ακόμη μπρέικ στον Σέρβο, ο οποίος δείχνει απίστευτη αυτοσυγκέντρωση. Ο Τζόκοβιτς παίζει στα όρια τον Ναδάλ και τον κουράζει αρκετά, αφού οι περισσότερες μπαλιές του Σέρβου είναι δυνατές και στοχεύον στο πίσω μέρος του κορτ. Όταν ο Τζόκοβιτς βγάζει καλή άμυνα στα πολύ δυνατά σερβίς του Ναδάλ, τότε δύσκολα χάνει τους πόντους. Αν δεν βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την τακτική του Σέρβου ο Ισπανός, θα χάσει με κάτω τα χέρια…


Δεύτερο Σετ (1-6)

6-1 ο Τζόκοβιτς, πανεύκολα το δεύτερο σετ, εκπληκτικό παιχνίδι απο τον Σέρβο.

5-1 ο Τζόκοβιτς. Φοβερό γκέιμ, απίστευτες άμυνες στα θανατηφόρα σερβίς του Ισπανού απο τον Σέρβο ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα απο το δεύτερο σετ. Τρομερή αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση απο τον Τζόκοβιτς.

4-1 ο Τζόκοβιτς που αποδίδει πιο σταθερά.

3-1 μειώνει ο Ναδάλ ο οποίος στάθηκε αρκετά τυχερός σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο Τζόκοβιτς έστειλε με σμας την μπάλα χιλιοστά έξω ενώ είχε εξουδετερωμένο τον αντίπαλό του και στην δεύτερη, το μπαλάκι χτύπησε το φιλέ και αναπήδησε βγάζοντας εκτός πορείας τον Σέρβο που ήταν έτοιμος να τελειώσει τον αντίπαλό του.

3-0 ο Τζόκοβιτς. Εκαιρετικό τένις απο τον Σέρβο που δείχνει να έχει πολύ καλή ψυχολογία, απο τον τρόπο που μάχεται και τελειώνει τις φάσεις.

2-0 υπέρ του Τζόκοβιτς, ο οποίος κάνει το δεύτερο μπρέικ στη σειρά και με έναν εκπληκτικό πόντο τελείωσε το γκέιμ.

1-0 υπέρ του Τζόκοβιτς που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ναδάλ και επικράτησε πολύ δύσκολα. Δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη μπρέικ ο Ισπανός.

Σχόλιο πρώτου σετ

Οι δύο τενίστες βασίστηκαν στο πολύ δυνατό σερβίς και κέρδιζαν τα γκέιμ που σέρβιραν. Χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 9 γκέιμ, δεν είχε γίνει κάποιο μπρέικ. Παρόλα αυτά, ο Τζόκοβιτς, έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση αφού τις μπάλες… διαρκείας, τις κέρδιζε σχεδόν όλες. Έτσι, καταφέρνοντας να παίξει καλή άμυνα στα σερβίς του Ισπανού στο πιο κρίσιμο 10ο γκέιμ, έκανε το μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Πρώτο Σέτ (4-6)

Το πρώτο μπρέικ σημαίνει και σετ. Το έκανε ο Τζόκοβιτς που πήρε και το σετ, κερδίζοντας 6-4 στα γκέιμ τον Ισπανό.

5-4 υπέρ του Τζόκοβιτς στα γκέι του πρώτου σετ. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο μπρέικ απο τους δύο αθλητές.

4-4 ισοφάρισε ο Ναδάλ. Δύο αβίαστα λάθη του Σέρβου έδωσαν το γκέιμ στον Ισπανό. Χαρακτηριστική εικόνα, όταν ο Τζόκοβιτς χτύπησε το κεφάλι του στο τέλος του γκέιμ.

4-3 ο Τζόκοβιτς στα γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Σέρβος τους πόντους... διαρκείας, συνήθως τους παίρνει και έτσι σε ένα δύσκολο γκέιμ βγήκε νικητής προασπίζοντας το γεγονός πως σέρβιρε.

3-3. Συνεχής υπεράσπιση του σερβίς απο τους δύο τενίστες οι οποίοι δεν αφήνουν τον αντίπαλο τους να κάνει κάποιο μπρέικ μέχρι στιγμής.

3-2 υπέρ του Τζόκοβιτς, ο οποίος απάντησε με το ίδιο νόμισμα στον Ισπανό, αφού πήρε το γκέιμ χωρίς να χάσει ούτε πόντο.

2-2 ισοφαρίζει ο Ναδάλ ο οποίος πήρε και το πρώτο "λαβ γκειμ" αφού ο Τζόκοβιτς δεν πήρε ούτε πόντο στο συγκεκριμένο γκέιμ. Πολύ δυνατό σέρβις για τον Ισπανό.

2-1 υπέρ του Τζόκοβιτς που κράτησε το ατού του σερβίς στο χέρι του, κερδίζοντας κάποιους πολύ όμορφους πόντους.

1-1 ισοφαρίζει ο Ναδάλ σερβίροντας. Εύκολα το γκέιμ για τον Ισπανό.

Πρώτο γκέιμ του παιχνιδιού, το κέρδισε ο Τζόκοβιτς ο οποίος σερβίροντας πολύ δυνατά και παίρνοντας δύο άσσους, έκανε το 1-0.



- Οι δύο τενίστες κάνουν ζέσταμα χτυπώντας τα μπαλάκια του τένις.

- Στις αναμετρήσεις στο χόρτο, ο Ναδάλ προηγείται με 2-0 του Σέρβου.

- Ο Τζόκοβιτς, είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει κερδίσει πάνω απο οχτώ φορές τον Ναδάλ, αφού έχει κατορθώσει να πάρει 11 νίκες.

- Ο Ισπανός έχει 20 νικηφόρα παιχνίδια στο Γουίμπλετον. Τελευταία ήττα για τον Ναδάλ ήταν στον τελικό του 2007 απο τον Φέντερερ στον τελικό του Γκραν Σλαμ. Το 2009 δεν συμμετείχε, ενώ το 2008 και το 2010 το κατέκτησε.

- Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του Γκραν Σλαμ. Οι δύο αθλητές βγήκαν στο κορτ και τα παλαμάκια για τους δύο τενίστες είναι πολύ έντονα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x