Copa America

Βενεζου-Έλα, Παναγία μου!

Είναι δυνατόν η «σελεσάο» να μην μπορεί να νικήσει τη χειρότερη ομάδα του Copa America; Κι όμως είναι! Οι επιπόλαιοι Βραζιλιάνοι θεώρησαν πως θα πάρουν με τις φανέλες τη νίκη απέναντι στην αδύναμη αντίπαλό τους και «κολλώντας» στο 0-0, μπήκαν με το αριστερό στη διοργάνωση! Ένα δοκάρι του Πάτο η καλύτερη από τις (λίγες) ευκαιρίες της ομάδας του Μενέσες, που αποδοκιμάστηκε! .

Είναι δυνατόν η «σελεσάο» να μην μπορεί να νικήσει τη χειρότερη ομάδα του Copa America;

Κι όμως είναι!

Οι επιπόλαιοι Βραζιλιάνοι θεώρησαν πως θα πάρουν με τις φανέλες τη νίκη απέναντι στην αδύναμη αντίπαλό τους και «κολλώντας» στο 0-0, μπήκαν με το αριστερό στη διοργάνωση!

Ένα δοκάρι του Πάτο η καλύτερη από τις (λίγες) ευκαιρίες της ομάδας του Μενέσες, που αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της!



Στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία είχε την απόλυτη υπεροχή. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφτανε όποτε ήθελε έξω από την περιοχή του Βέγκα, χωρίς ωστόσο να βρίσκει εύκολο τρόπο για να εκδηλώσει τελική.

Η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη της «σελεσάο» στην περιοχή της Βενεζουέλας έγινε στο έκτο λεπτό. Ο Πάτο με ωραία ενέργεια κράτησε την μπάλα, την «έσπασε» την σωστή στιγμή στον Νεϊμάρ ο οποίος όμως καθυστέρησε και έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Αντρέ Σάντος από τα αριστερά έκανε το γύρισμα αλλά ο Ρομπίνιο με δύο παίκτες πάνω του δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το πόδι του και ο κίνδυνος για την εστία του Βέγκα πέρασε ξανά.

Η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα του Μενέσες ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Ντάνι Άλβες έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, βρήκε τον Πάτο ο οποίος στην κίνηση έπιασε το σουτ που όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 40ο λεπτό, η Βραζιλία πλησίασε ξανά το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ρομπίνιο μετά από καλή συνεργασία των μέσων της ομάδας του βρέθηκε απέναντι στο Βέγκα, πλάσαρε ωραία αλλά ο Βισκαρόνδο ενστικτωδώς έπεσε και με τον ώμο απομάκρυνε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοση της Βραζιλίας έπεσε αισθητά. Οι παίκτες του Μενέσες δεν είχαν τις δημιουργικές εμπνεύσεις του πρώτου 45λέπτου. Ο Γκάνσο ήταν εξαιρετικά αγχωμένος και αυτό φαινόταν στο γήπεδο, τα λάθη στη μεσαία γραμμή της «σελεσάο» ήταν πολλά και παρά το γεγονός ότι ο Μενέσες έριξε στη μάχη πολλούς επιθετικούς (Ελάνο, Λούκας Σίλβα και Φρεντ) δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η καλή αμυντική λειτουργία της Βενεζουέλας δεν άφηνε να ξεδιπλωθούν οι επιθετικές αρετές των Βραζιλιάνων ενώ επιθετικά ο Αράνγκο λίγο έλλειψε στο 73’ να κάνει την ζημιά. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, υποχρεώνοντας τους Βραζιλιάνους να μπουν με το… αριστερό στην διοργάνωση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Βραζιλία (Μενέσες): Σέζαρ, Άλβες, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας, Ραμίρες (75' Ραμίρες), Γκάνσο, Ρομπίνιο (65' Φρεντ), Πάτο (75' Λούκας Σίλβα), Νεϊμάρ

Στον πάγκο: Βίκτορ, Τζέφερσον, Μαϊκόν, Λουιζάο, Σάντρο, Ελίας, Ζάντσον, Κορέια, Νταβίντ Λουίς

Βενεζουέλα (Φαρίας): Βέγκα, Ροζάλες (86' Ντι Τζιόρτζι), Περόσο, Βισκαρόνδο, Σισέρο, Ρινκόν, Λουσένα, Γκονζάλες, Αράνγκο, Μίκου (79΄Μαλδονάδο), Ρονδόν (65' Μορένο)

Στον πάγκο: Ερνάντες, Μοράλες, Γρανάδος, Ρει, Ορόθκο, Σείγιας, Αριθμέντι, Μεσά, Α. Γκονζάλες

Διαιτητής: Ραούλ Ορόσκο (Βολιβία)
Γήπεδο: Σιουδάδ ντε λα Πλάτα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x