Copa America

Ουρουγουάη, Χιλή και… Μαρκαριάν

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του Κόπα Αμέρικα μπαίνουν σήμερα στο «χορό», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου. Τις ελπίδες τους για να δουν λίγο μπάλα… επιτέλους έχουν εναποθέσει σε Ουρουγουάη και Χιλή οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι. Η «σελέστε» υποδέχεται το Περού (01:15/Novasports2) και η Χιλή το Μεξικό (03:45/Novasports1), σε δύο αγώνες με ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής του Κοντρέρας στο ένα και της παρουσίας του Μαρκαριάν στο άλλο.

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του Κόπα Αμέρικα μπαίνουν σήμερα στο «χορό», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου.

Τις ελπίδες τους για να δουν λίγο μπάλα… επιτέλους έχουν εναποθέσει σε Ουρουγουάη και Χιλή οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι.

Η «σελέστε» υποδέχεται το Περού (01:15/Novasports2) και η Χιλή το Μεξικό (03:45/Novasports1), σε δύο αγώνες με ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής του Κοντρέρας στο ένα και της παρουσίας του Μαρκαριάν στο άλλο.

Ουρουγουάη-Περού

Μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι, η Ουρουγουάη συγκαταλέγεται στα φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο και να γίνει η πολυνίκης του θεσμού, αφήνοντας πίσω της, την Αργεντινή. Σουάρες, Καβάνι και Φορλάν αν μη τι άλλο υπόσχονται θέαμα και πολλά γκολ, στους «διψασμένους» για μπάλα φίλους του λατινοαμερικανικού ποδοσφαίρου.

Από την άλλη πλευρά, το Περού ξεκινάει με αρκετές φιλοδοξίες και με τους οπαδούς του να περιμένουν να ζήσουν ημέρες δεκαετίας ’70 όταν η εθνική τους είχε συνεχείς παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα και κατέκτησε ένα Κόπα Αμέρικα, φτάνοντας στα ημιτελικά σε άλλα δύο. Η παρουσία του γνωστού μας από το πέρασμά του από Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ιωνικό, Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, υπογράφει μια ομάδα με γερή άμυνα, δεμένη και πάντα «διαβασμένη». Οι απουσίες των Κλαούντιο Πισάρο και Τζέφερσον Φαρφάν λόγω τραυματισμών σημαντικές, με τον Πάολο Γκερέρο να καλείται να πάρει την ομάδα στις «πλάτες» του.


Χιλή-Μεξικό

Ίσως η ομάδα που περιμένει ο περισσότερος κόσμος να δει στον χορτάρι είναι η Χιλή. Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα, τότε, πολλαπλασίασε τους οπαδούς της το περασμένο καλοκαίρι στο Μουντιάλ με την μπάλα που έπαιξε και πλέον υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Μπόργκι καλείται να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση. Το πιο ισχυρό αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου ή ένα από τα φαβορί; Η απάντηση θα έρθει σε λίγες ώρες, με τους Σάντες, Βαλβίδια, Σουάζο και Κοντρέρας να περιμένουν την ευκαιρία τους να μπουν στο «μάτι» των… ισχυρών.

Το Μεξικό από την άλλη πλευρά παρατάσσει την ομάδα των Ελπίδων του, υπό τις οδηγίες ωστόσο του Χοσέ Μανουέλ ντε λα Τόρε, ο οποίος βλέπει το τουρνουά ως μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσει εμπειρίες στην επόμενη γενιά των «πράσινων». Ο αδερφός του Τζιοβάνι ντος Σάντος που εξέπληξε στο Gold Cup, Ζίο, αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους σκάουτερ που έχουν προστρέξει στη Αργεντινή.

Ο Γ’ Όμιλος

Ουρουγουάη
Χιλή
Περού
Μεξικό


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x