Τένις

Τζόκοβιτς: «Ο Ναδάλ είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε για να χαρακτηρίσουμε τη φετινή χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρόλα αυτά όμως ο 24χρονος τενίστας με δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του Ράφα Ναδάλ τονίζοντας: «Ο Ναδάλ αποτελεί το παράδειγμα μου». Ο Σέρβος, ο οποίος είχε μόλις 1 ήττα σε 49 αγώνες τη φετινή χρονιά, πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά την χθεσινή του επικράτηση στο τουρνουά του Γουίμπλεντον, καθώς και από την άνοδο του στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε για να χαρακτηρίσουμε τη φετινή χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρόλα αυτά όμως ο 24χρονος τενίστας με δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του Ράφα Ναδάλ τονίζοντας: «Ο Ναδάλ αποτελεί το παράδειγμα μου».

Ο Σέρβος, ο οποίος είχε μόλις 1 ήττα σε 49 αγώνες τη φετινή χρονιά, πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά την χθεσινή του επικράτηση στο τουρνουά του Γουίμπλεντον, καθώς και από την άνοδο του στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Άλλωστε αποτελεί τον πρώτο τενίστα που «σπάει» τη δυάδα Ναδάλ-Φέντερερ στη κορυφή της ΑΤΡ από το 2004.

Ο ίδιος όμως, αμέσως μετά την λήξη του τουρνουά δεν ξέχασε να τονίσει την ικανότητα του έτερου φιναλίστ, Ράφα Ναδάλ:

« Ο Ναδάλ αποτελεί για μένα παράδειγμα προς μίμηση. Πριν από κάποια χρόνια όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο καλύτερος στη χωμάτινη επιφάνεια αλλά υστερούσε στα υπόλοιπα τερέν. Παρόλα αυτά βελτιώθηκε και απέδειξε ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης», ενώ όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους δήλωσε: « Θεωρώ ότι έχω ακόμα να βελτιώσω πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου και θα το κάνω. Λένε ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς στη κορυφή από το να φτάσεις εκεί και έχω σκοπό να παραμείνω για πολύ καιρό ακόμα».


Κώστας Γιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x