F1

Τα 200ρίζει!

Στον εντός έδρας αγώνα του, στην πίστα του Σίλβερστοουν, ο Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει για 200στή φορά στην καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος τόνισε ότι σε αυτά τα δώδεκα χρόνια στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έχει πολύ καλές αναμνήσεις, αλλά και κακές από τις οποίες έμαθε.

Στον εντός έδρας αγώνα του, στην πίστα του Σίλβερστοουν (9-10/7), ο Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει για 200στή φορά στην καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος τόνισε ότι σε αυτά τα δώδεκα χρόνια στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έχει πολύ καλές αναμνήσεις, αλλά και κακές από τις οποίες έμαθε.

«Είναι τρελό και νομίζω ότι κάθε πιλότος θα έλεγε το ίδιο. Έχω καλές αναμνήσεις, αλλά και κακές από τις οποίες πήρα το μάθημά μου και αυτό είναι καλό», ήταν τα λόγια του Μπάτον, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αποχώρηση του από το πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Ότι και να κάνω ο κόσμος με ρωτάει πότε θα σταματήσω. Είμαι μόνο 31 ετών, υπάρχουν ακόμη πολλά που περιμένω να έρθουν. Είμαι χαρούμενος από αυτά που έχω πετύχει σε 200 αγώνες, αλλά θέλω να πετύχω περισσότερα, θέλω να κερδίζω αγώνες, αλλά και πρωταθλήματα», συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Ο πιλότος της McLaren έχει πανηγυρίσει έναν Παγκόσμιο τίτλο το 2009 με την ομάδα της Brawn GP, ύστερα από αλλαγή στην συμπεριφορά του, αλλά και στον τρόπο που αντιμετώπιζε την F1.

Στα 199 γκραν πρι έχει ανέβει 35 φορές στο βάθρο, ενώ τις δέκα τον φιλοξένησε το πρώτο σκαλί. Στα 12 χρονιά στο πρωτάθλημα έχει αλλάξει εφτά ομάδες (Williams, Beneton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP, McLaren).

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x