Euroleague

Στην κλήρωση θα είναι ισχυροί

Για τη δυναμικότητά τους μέσα στο παρκέ την ερχόμενη σεζόν υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά στη σημερινή κλήρωση της Ευρωλίγκας, (13:00, Novasports 4), Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα ισχυροί. Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ θα μάθει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει, αν θέλει να μπει στους ομίλους. Παρακολουθήστε live την κλήρωση από το www.sport-fm.gr. .

Για τη δυναμικότητά τους μέσα στο παρκέ την ερχόμενη σεζόν υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά στη σημερινή κλήρωση της Ευρωλίγκας, (13:00, Novasports 4), Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα ισχυροί.

Εξαργυρώνοντας την παρουσία της τελευταίας τριετίας στη διοργάνωση, οι δύο «αιώνιοι» θα είναι επικεφαλής ομίλων και θα αντιμετωπίσουν πέντε τουλάχιστον στη θεωρία ασθενέστερες ομάδες.

Πρώτο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης.
Δεύτερο Γκρουπ: Σιένα, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Τρίτο Γκρουπ: Παρτιζάν, Ούνιξ Καζάν, Ουνικάχα Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
Τέταρτο Γκρουπ: Πρόκομ, Μπιλμπάο, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις Κάουνας.
Πέμπτο Γκρουπ: Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπάμπεργκ, Καντού.
Έκτο Γκρουπ: Νανσί, ΚΚ Ζάγκρεμπ, Α’ ομάδα προκριματικών, Β’ ομάδα προκριματικών.

Ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση. Εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα με πέντε ομάδες. Ομάδες που αγωνίζονται στην ίδια πόλη, όπως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εφές Πίλσεν, δεν θα αγωνίζονται την ίδια εβδομάδα εντός έδρας, κάτι που θα διασφαλιστεί με κλειδάριθμο.

Λίγο πριν την κλήρωση για τους ομίλους (12:00), θα γίνει γνωστό και το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει ένα από τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τους ομίλους μέσω των προκριματικών. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών χωρίζοντας τις 16 συμμετέχουσες ομάδες σε οκτώ γκρουπ δυναμικότητας, βάσει των αποτελεσμάτων τους στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ είναι στο τέταρτο γκρουπ μαζί με τη βελγική Σαρλερουά και στον πρώτο προκριματικό γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή και ενισχυμένη Γαλατάσαραϊ ή την BC Ντόνετσκ. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει, θα αναμετρηθεί με μία εκ των Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Γκραβελίν (Γαλλία) και Ρίγα (Λετονία).

Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πού θα διεξαχθούν τα δύο ξεχωριστά Final 8 που θα διεξαχθούν και από καθένα από τα οποία θα προκύψει μία ομάδα που θα επικρατήσει σε τρεις νοκ άουτ αγώνες. Οι ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους θα είναι στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της φάσης των ομίλων.

Αναλυτικά τα γκρουπ:

1. Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Βιλερμπάν (Γαλλία)
2. Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
3. Τσιμπόνα (Κροατία), Νίμπουρκ (Τσεχία)
4. ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Σαρλερουά (Βέλγιο)
5. BC Ντόνετσκ (Ουκρανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
6. Σολέ (Γαλλία), Μπάνβιτ (Τουρκία)
7. Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τούροβ (Πολωνία)
8. Γκραβελίν (Γαλλία), Ρίγα (Λετονία)

Πρώτος Γύρος

1. 1-8
2. 4-5
3. 3-6
4. 2-7

Δεύτερος γύρος

Α. Νικητής 1-Νικητής 2
Β. Νικητής 3-Νικητής 4

Τρίτος γύρος

Νικητής Α-Νικητής Β

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x