F1

Αλλαγές; Ή μία από τα ίδια; (video)

Αισίως φτάσαμε στον ένατο γύρο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ο οποίος φιλοξενείται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν (9-10/7). Ωστόσο, στο μυαλό όλων τριγυρίζει η ίδια απορία, «Θα υπάρξει κανείς που θα σταματήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ;»

Αισίως φτάσαμε στον ένατο γύρο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ο οποίος φιλοξενείται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν (9-10/7). Ωστόσο, στο μυαλό όλων τριγυρίζει η ίδια απορία, «Θα υπάρξει κανείς που θα σταματήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ;»

Την ιστορία… συναντά το προσεχές σαββατοκύριακο η Φόρμουλα 1, αφού το γκραν πρι διεξάγεται στο Σίλβερστοουν, στην πίστα όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Βέβαια από το 1950 έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όσον αφορά τα μονοθέσια, αλλά και το ίδιο το σιρκουί.

Στο πρώην πολεμικό αεροδρόμιο οι πιλότοι θα δώσουν τις δικές τους μάχες, προσπαθώντας να ανταγωνιστούν τη Red Bull, η οποία οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος των πιλότων με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, όπως και την κούρσα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Στο Σίλβερστοουν οι πιλότοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες στροφές, αλλά και τον άστατο καιρό που μπορεί να τους επιφυλάσσει βρόχινες συνθήκες.

Λίγα λόγια για την πίστα...

Η βρετανική πίστα μπορεί να χαρακτηριστεί από τις πιο μεγάλες και τις πιο γρήγορες του πρωταθλήματος. Ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από 52 γύρους, έχοντας διανύσει συνολικά 306.227 χιλιόμετρα.

Το σιρκουί αποτελείται από 18 στροφές, 10 με δεξιά φορά και οι υπόλοιπες οχτώ αριστερόστροφες, οι οποίες ταλαιπωρούν αρκετά τους πιλότους καθώς δέχονται δυνάμεις μέχρι και 5 G.

Τα μονοθέσια αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα στην ευθεία πριν την έβδομη στροφή, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 301 χιλιόμετρα την ώρα με έβδομη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η όγδοη στροφή είναι το πιο αργό σημείο της πίστας, καθώς οι πιλότοι με δευτέρα στο κιβώτιο τρέχουν με 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Η FIA για τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος προτίμησε μόνο μια ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, ενώ η Pirelli για το βρετανικό γκραν πρι προτίμησε τη σκληρή και τη μαλακή γόμα.

Που βρισκόμαστε;

Μετά την ολοκλήρωση οχτώ πρώτων γκραν πρι ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος με έξι νίκες, ενώ η Red Bull έχει το απόλυτο στις πολ ποζίσιον.

Η βαθμολογία των πιλότων:

1. Φέτελ, 186
2. Γουέμπερ, 109
3. Μπάτον, 109
4. Χάμιλτον, 97
5. Αλόνσο, 87
6. Μάσα, 42

Με σκοπό να ανατρέψουν την παραπάνω διαφορά θα μπουν στο γκριντ οι αντίπαλοι του Φέτελ, γνωρίζοντας ωστόσο τη δυσκολία του εν λόγω εγχειρήματος. Στη McLaren ελπίζουν σε βροχή, καθώς η MP4-25 έχει καλύτερη απόδοση σε βρόχινες συνθήκες.

Όσον αφορά στη Ferrari, περιμένουν πως και πως την πρώτη τους νίκη, ελπίζοντας πως ίσως πραγματοποιήσουν το όνειρο τους στην Αγγλία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του γκραν πρι στο Σίλβερστοουν έχει ξεκινήσει, μέχρι όμως να αρχίσει η δράση ας κάνουμε μια βόλτα με το ξεναγό τον Μαρκ Γουέμπερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x