Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Πολύ δύσκολη κλήρωση»

Την Ντόνετσκ αντί της Γαλατά θα προτιμούσε, τελικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος για αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον προκριματικό γύρο της Euroleague. Ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέφερε πως ο τουρκικός σύλλογος είναι πολύ δυνατή ομάδα, με υψηλούς στόχους, ενώ τόνισε πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα διεξαγωγής του προκριματικού ομίλου. «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, ανεξαρτήτως αντιπάλου», είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς που έκανε λόγο για πλάνο τετραετίας με στόχο η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη.

Την Ντόνετσκ αντί της Γαλατά θα προτιμούσε, τελικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος για αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον προκριματικό γύρο της Euroleague. Ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέφερε πως ο τουρκικός σύλλογος είναι πολύ δυνατή ομάδα, με υψηλούς στόχους, ενώ τόνισε πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα διεξαγωγής του προκριματικού ομίλου.

«Οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ ισχυρές, οπότε πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κλήρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να κάνουμε ασφαλείς κρίσεις για το ρόστερ των ομάδων, ακόμη και για το δικό μας καθώς είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο όσον αφορά τη διαμόρφωσή του, αλλά φαίνεται ότι η Ντόνετσκ θα ήταν πιο προσιτός αντίπαλος», είπε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Και το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και ανταγωνιστικό και η Γαλατασαράι έδειξε με την συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, ενώ κι από τις πρώτες της κινήσεις, είναι προφανές ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει τις οικονομικές δυνατότητες να δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους. Θα παίξει ρόλο και η έδρα στην οποία θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, δημιουργώντας μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα».

Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς που έκανε λόγο για πλάνο τετραετίας με στόχο η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη:

«Από αυτό το σημείο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος σου. Καμία από τις ομάδες δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, όμως θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να παίξουμε κόντρα στην Γαλατασαράι. Ο προγραμματισμός της ομάδας δεν εξαρτάται από ένα παιχνίδι ή από το τι θα γίνει το Σεπτέμβριο. Έχουμε ένα πλάνο τετραετίας για να φτιάξουμε έναν σύλλογο που θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη εντός και εκτός παρκέ. Παρόλα αυτά, θα παλέψουμε σκληρά στον προκριματικό γύρο».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, τόνισε πως: «Είναι δύσκολη η κλήρωση, θα βρούμε απέναντί μας στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας μία πολύ καλή ομάδα, τη Galatasaray, που δείχνει ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Το τουρκικό μπάσκετ βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη κι αυτό φαίνεται κι από τις κινήσεις της Galatasaray. Θα έχει και σημασία που θα γίνει ο όμιλος κι, αν γίνει στο δικό μας γήπεδο, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Περιμένουμε τη σχετική απόφαση».

Από την πλευρά του ο προπονητής του τουρκικού συλλόγου, Οκτάι Μαχμούτι, τόνισε πως η ομάδα που θα έχει προετοιμαστεί καλύτερα θα έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο της:

«Είναι δύσκολο να κάνει προβλέψεις αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και δεν περιμένουμε έναν εύκολο αντίπαλο. Καμιά από τις ομάδες που φτάνουν στα προκριματικά της Euroleague δεν είναι αδύναμη ομάδα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αρχή της σεζόν που σημαίνει πως όποιος έχει προετοιμαστεί καλύτερα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί. Ο καθένας θα πρέπει να προσαρμοστεί και εκείνος που θα το κάνει καλύτερο θα είναι αυτός που θα έχει το πλεονέκτημα. Είναι μία τελείως διαφορετική προσέγγιση φέτος με τη μορφή του Final 8. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη, όμως είναι ένα πολύ καλό να παίζεις σε ένα τέτοιο τουρνουά στην αρχή της σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x