Stoiximan Super League

Παραιτήθηκε και ο Νίκας

Περήφανος για την προσπάθεια που έγινε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν εμφανίστηκε ο Γιώργος Νίκας ο οποίος παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους, μια και θα απουσιάζει πολύ συχνά στην Αμερική. Παράλληλα, έριξε τα… βέλη κατά του «νέου παραγκάρχη» που δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει με ίσους όρους το πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας πως ουδέποτε ήταν σε... κάποιο στρατόπεδο όπως κάποιοι βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν, αλλά: «...πάντα λειτουργούσα με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού».

Περήφανος για την προσπάθεια που έγινε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν εμφανίστηκε ο Γιώργος Νίκας ο οποίος παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους, μια και θα απουσιάζει πολύ συχνά στην Αμερική.

Παράλληλα, έριξε τα… βέλη κατά του «νέου παραγκάρχη» που δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει με ίσους όρους το πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας πως ουδέποτε ήταν σε... κάποιο στρατόπεδο όπως κάποιοι βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν, αλλά: «...πάντα λειτουργούσα με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού».

Η παραίτηση του επιχειρηματία από το Δ.Σ. ήταν κάτι αναμενόμενο βέβαια. Εδώ και πολύ καιρό είχε γραφτεί πως δεν συμμετέχει πια με την ψυχή του και πως δεν μπορεί λόγω έλλειψης χρόνου κυρίως, και η επιστολή αυτή, επισφράγίσε τις προθέσεις του και τον τρόπο που λειτουργούσε τον τελευταίο καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γιώργος Νίκας ήταν απο τους λίγους ενωτικούς που υπήρξαν στα δεκάδες Δ.Σ. που προσπάθησαν να βγάλουν άκρη οι... μέτοχοι.

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιώργου Νίκα:

«Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

7 Ιουλίου, 2011

Κύριοι Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η παραίτηση μου οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ότι για επαγγελματικούς λόγους περνώ το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό δεν μου επιτρέπει να προσφέρω στο σύλλογο το χρόνο και την ενέργεια που κατά την εκτίμηση μου οφείλει να προσφέρει όποιος κατέχει αυτές τις τιμητικές αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικής ευθύνης θέσεις.

Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό με ώθησε αρκετές φορές στο να πάρω θέση και να δραστηριοποιηθώ στα κοινά του συλλόγου και κάθε φορά κάποιοι βιάζονταν να με εντάξουν σε κάποιο στρατόπεδο χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το κατά την κρίση μου συμφέρον του συλλόγου παρέμεινε και παραμένει η μόνη αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά στη σχέση μου με τον Παναθηναϊκό.

Ανέλαβα πιο ενεργό ρόλο, σαν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, στη διοίκηση της ομάδας μας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, στις αρχές Ιανουαρίου του 2011, όταν στο μέσο της περιόδου διαμορφώθηκε ένα σκηνικό διάλυσης που είχε μετατρέψει την ομάδα σε πεδίο βολής ακόμη και απλών φαντάρων.

Είμαι περήφανος, στο ποσοστό που μου αναλογεί και δεν είναι το μεγαλύτερο, όχι φυσικά γιατί τερματίσαμε δεύτεροι, αλλά γιατί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τα στελέχη της ΠΑΕ, το προπονητικό team και τους παίκτες καταφέραμε μόνοι και ενώ γύρω μας τροφοδοτούνταν και εμπεδωνόταν η εντύπωση μιας επικείμενης καταστροφής να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς συντεταγμένα, με αξιοπρέπεια και ο μόνος λόγος που δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ήταν, κατά τη γνώμη μου, η στυγνή δράση του βρώμικου συστήματος του νέου παραγκάρχη ο οποίος έντρομος δεν άντεξε στην ιδέα να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Είμαι επίσης περήφανος για την ανένδοτη και μαχητική στάση που κρατήσαμε σαν Παναθηναϊκός απέναντι σε αυτό σύστημα και στην άρνηση μας να συμμετάσχουμε σαν κομπάρσοι στο θέατρο Σκιών τους.
Ελπίζω την ίδια άτεγκτη, ασυμβίβαστη και μαχητική στάση να κρατήσει η Διοίκηση του Παναθηναϊκού και από εδώ και πέρα γιατί οι αποκαλύψεις των ημερών είναι μόνο η αρχή και απέχουμε πολύ από την επανεκκίνηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου όπως την οραματιζόμαστε και περιγράψαμε στις προτάσεις που καταθέσαμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού μας, εκφράζω την προσδοκία μου να βρεθεί λύση για τη διαχείριση της ομάδας και παράλληλα, μέχρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες για ένα μοντέλο αυτό-χρηματοδότησης της ΠΑΕ δεν μπορώ παρά να ελπίζω πως θα βρεθεί κάποιος, είτε από τους υπάρχοντες μετόχους είτε όχι, που θα έχει τη δυνατότητα, την αγάπη και την καλώς εννοούμενη τρέλα να βγει μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Παναθηναϊκός, ακόμα και τώρα, έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να πρωταγωνιστήσει αρκεί όλοι να συσπειρωθούν και να υποστηρίξουν το αγωνιστικό τμήμα, μη παραβλέποντας τον κρίσιμο ρόλο που ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει προκείμενου για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από υγιείς βάσεις.
Με εκτίμηση και Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Γιώργος Νίκας».

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x