Ελλάδα

Αγγελόπουλοι με «Ντούντα» και μεταγραφές

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραμένουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με μειωμένο μπάτζετ, αλλά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο, παρά τις ήδη αρκετές σημαντικές απώλειες από το ρόστερ (Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Λούκας). Διαβάστε ποιοι μένουν, ποιοι είναι εκτός πλάνων και τους στόχους από Ελλάδα και όχι μόνο.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραμένουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με μειωμένο μπάτζετ, αλλά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο, παρά τις ήδη αρκετές σημαντικές απώλειες από το ρόστερ (Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Λούκας).

Πρώτη απόδειξη των διαθέσεων των ιδιοκτητών είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν για να διατηρήσουν τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο λιμάνι. Η νέα βελτιωμένη πρόταση που του έκαναν αφορά διετές συμβόλαιο για 800.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή 250.000 ευρώ πάνω από το τελευταίο συμβόλαιο και την πρώτη πρόταση που έκαναν στον παίκτη, που αν μείνει θα στοιχίσει μαζί με την εφορία 2,9 εκατ. ευρώ. Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης «ανέβηκε» επίσης δίνοντας 2,4 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια στον διεθνή άσο, αλλά ο Ολυμπιακός, που περιμένει σήμερα την τελική απάντηση, έχει λόγους να ελπίζει στην παραμονή του. Η διάθεση της διοίκησης να κρατήσει τον παίκτη σε συνδυασμό, αλλά και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ένα μεγάλο όνομα στην Ευρώπη κι αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, σε αντίθεση με τη ρωσική ομάδα που θα παίξει στα… προκριματικά του Eurocup, είναι ισχυρά κίνητρα.

Από εκεί και πέρα και με δεδομένη την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, ο Μάρκο Κέσελ αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα. Το συμβόλαιό του δεν είναι «βαρύ» (σχεδόν 400.000 ευρώ) και θα του δοθεί μία ακόμη ευκαιρία να αποδείξει την αξία του. Παράλληλα στους πολλά υποσχόμενους Παπανικολάου, Κατσίβελη και Σλούκα πιθανώς να προστεθούν δύο ακόμη μεγάλα ταλέντα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος, που έμειναν ελεύθεροι από Περιστέρι και Άρη αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός, που θα… ελληνοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, θα ήθελε πολύ να εντάξει στο δυναμικό του και τους Νίκο Ζήση και Δημήτρη Μαυροειδή, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαια από Σιένα και Μπιλμπάο.

Ο 21χρονος γκαρντ και ο 18χρονος φόργουορντ λέγεται πως διεκδικούνται και από τον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Στα πλάνα για τη νέα σεζόν υπάρχει ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης σε αντίθεση με τους Νίλσεν και Έρτσεγκ, που όμως έχουν υψηλά συμβόλαια (900.000 και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθούν.

Στόχος είναι η ενίσχυση στις θέσεις «4» και «5». Για την πρώτη απασχολεί η περίπτωση του Τέρενς Μόρις, που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και για τη δεύτερη υπάρχει η επιλογή του επίσης πρώην Καταλανού Μπονιφάς Εντόνγκ. Πιθανώς να παραμείνει και ο Νεστέροβιτς, όχι όμως με τις ίδιες απολαβές και υπό την προϋπόθεση πως μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στην ωμοπλάτη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει στραμμένο το βλέμμα του στις ΗΠΑ, όπου λόγω και του lockout υπάρχουν πολλές καλές περιπτώσεις παικτών που μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x