Γενικά

«Αν μιλήσω, θα τους κάψω όλους»

Το γραφείο του ανακριτή πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες που ταλανίζει τις τελευταίες πέντε ημέρες την Τουρκία. Κατά την προσέλευσή του στην εισαγγελία δεν έκανε δηλώσεις. «Θέλουν να με θυσιάσουν, αλλά αν μιλήσω, θα τους κάψω όλους», φέρεται να είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του σύμφωνα με το δίκτυο «NTV».

Το γραφείο του ανακριτή πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες που ταλανίζει τις τελευταίες πέντε ημέρες την Τουρκία. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αφαίρεσης τίτλου, αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και υποβιβασμού, μετά την απολογία του θα αποφασιστεί αν προφυλακιστεί μέχρι να δικαστεί ή όχι.

Κατά την προσέλευσή του στην εισαγγελία δεν έκανε δηλώσεις. «Θέλουν να με θυσιάσουν, αλλά αν μιλήσω, θα τους κάψω όλους», φέρεται να είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του σύμφωνα με το δίκτυο «NTV».

Ήδη 25 άτομα έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση, ανάμεσά τους και στελέχη των πρωταθλητών Τουρκίας όπως κι άλλων ομάδων, με κατηγορίες για στήσιμο 19 αγώνων στη μεγάλη κατηγορία της χώρας. Συνολικά είχαν προσαχθεί 61 άτομα από την Κυριακή μετά τη συγκέντρωση επιβαρυντικών στοιχείων για τη συμμετοχή τους στο «βρώμικο» κύκλωμα. Οι 35 εξ αυτών έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η αθλητική δικαιοσύνη αναμένεται να εκδώσει σύντομα αποφάσεις για την τύχη των εμπλεκόμενων προσώπων και ομάδων, δίχως να περιμένει τις εξελίξεις σε ποινικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός της χώρας και οπαδός της «Φενέρ», Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε άμεση κάθαρση για την υπόθεση που όπως δήλωσε έχει στιγματίσει αρνητικά το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x