Copa America

«Μίλησε» στο τέλος (video)

Πιο κοντά στην πρόκριση στην οκτάδα του Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής βρίσκεται το Περού. Η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν επικράτησε με 1-0 του νεανικού Μεξικού, χάρη στο γκολ του Γκερέρο στο 82’ και έφτασε στους τέσσερις βαθμούς και την κορυφή του τρίτου ομίλου, μαζί με τη Χιλή, μετά από δυο αγωνιστικές. Αντίθετα, οι Μεξικανοί παρέμειναν χωρίς πόντο και, μοιραία, έμειναν εκτός συνέχειας.

Πιο κοντά στην πρόκριση στην οκτάδα του Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής βρίσκεται το Περού.

Η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν επικράτησε με 1-0 του νεανικού Μεξικού, χάρη στο γκολ του Γκερέρο στο 82’ και έφτασε στους τέσσερις βαθμούς και την κορυφή του τρίτου ομίλου, μαζί με τη Χιλή, μετά από δυο αγωνιστικές.

Αντίθετα, οι Μεξικανοί παρέμειναν χωρίς πόντο και, μοιραία, έμειναν εκτός συνέχειας.

Οι νικητές ήταν σαφώς ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα μέτριο πρώτο και με «καταιγισμό πυρών» και δυο δοκάρια του Βάργκας, έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Χιλή 4
Περού 4
Ουρουγουάη 2
Μεξικό 0


Το ματς:

Οι παίκτες του Σέρτζιο Μαρκαριάν ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο εξάλεπτο, δείχνοντας πως θα μπορούσαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους με τη μεγαλύτερη εμπειρία που διέθεταν κόντρα στους αντιπάλους τους. Όμως, όσο δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην περιοχή του Μίτσελ, άρχισαν να αγχώνονται και να μην έχουν «καθαρό» μυαλό, περιμένοντας τις εξάρσεις του Γκερέρο, που δεν είχε τον κατάλληλο και άξιο συμπαραστάτη στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Έτσι, ο Ντος Σάντος πήρε τις πρωτοβουλίες και ανέβασε τους Μεξικάνους, που έβλεπαν πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λίμπμαν, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο 29’, όταν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Περού πρόλαβαν τον Ακουϊνο. Ο Ντος Σάντος συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους στην άμυνα του Περού, που σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει τους διαδρόμους από τα πλάγια, όμως η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στον Γκερέρο για να απειλήσει. Έτσι, ήταν αναπόφευκτο το 0-0 στην ανάπαυλα.

Με εντελώς διαφορετική διάθεση μπήκαν οι Περουβιανοί στο δεύτερο ημίχρονο και άρχισαν να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Μίτσελ, με κορυφαίες την κεφαλιά μόλις άουτ του Γκερέρο και το σουτ του Βάργκας στο αριστερό δοκάρι στο 59’, με την άμυνα του Μεξικού να «πελαγοδρομεί» σε αυτό το διάστημα και να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά στις κατά κύματα επιθέσεις των αντιπάλων του, με τους «σομπρερίστας» να βρίσκονται πίσω από τη σέντρα. Σιγά σιγά φαινόταν, όμως, πως η κόπωση «βάραινε» τα πόδια των Περουβιανών, αφού άρχισαν να αναλώνονται σε περιττές ενέργειες και αψυχολόγητα σουτάκια έξω από την αντίπαλη περιοχή, που δεν ανησυχούσαν τον Μίτσελ. Έτσι, οι Μεξικανοί άρχισαν δειλά δειλά με κοντινές πασούλες να ξαναβγαίνουν μπροστά, περιμένοντας και τα λάθη των αντιπάλων τους, που ήταν πιο συχνά πλέον. Όμως, οι Περουβιανοί ξαναπήραν την πρωτοβουλία και είχαν και δεύτερο δοκάρι με το φάουλ του Βάργκας στο 73’ και φαινόταν ξανά πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν.

Τελικά, μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες, ήρθε η «λύτρωση» για το Περού, όταν ο Γκερέρο από κανονική θέση στο κέντρο της μεγάλης περιοχής δέχτηκε την μπαλιά από τον Γκεβάρα και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους τυπικά γηπεδούχους στο 82'. Οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν και οι Περουβιανοί πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.


Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΟΥ: Λίμπμαν, Ροντρίγκεθ, Ακασιέτε, Βίλτσες, Μπαλμπίν, Βάργκας, Γκερέρο, Κρουσάδο (76' Γκεβάρα), Λομπατόν (86' Μπαγιόν), Ανβίντσουλα (46' Γιοτούν), Καρμόνα

ΜΕΞΙΚΟ: Μίτσελ, Τσάβεζ, Μάρκεζ, Ντος Σάντος, Ακουϊνο (87' Πόνσε), Αραούχο, Ενρίκεζ, Ρεϊνόζο, Μίερ, Αγκιλάρ (46' Πατσέκο), Ρέγες







Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x