Copa America

Vamos… Aguero (video)

Την κατάλληλη στιγμή θυμήθηκε τον καλό της εαυτό η Αργεντινή, η οποία νίκησε την Κόστα Ρίκα με 3-0 στην τελευταία αγωνιστική, του πρώτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα. Με αυτή τη νίκη η διοργανώτρια, πήρε τη δεύτερη θέση και παράλληλα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σέρχιο Μπατίστα, ο Κουν Αγκουέρο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα με τον Ντι Μαρία να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Την κατάλληλη στιγμή θυμήθηκε τον καλό της εαυτό η Αργεντινή, η οποία νίκησε την Κόστα Ρίκα με 3-0 στην τελευταία αγωνιστική, του πρώτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Με αυτή τη νίκη η διοργανώτρια, πήρε τη δεύτερη θέση και παράλληλα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σέρχιο Μπατίστα, ο Κουν Αγκουέρο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα με τον Ντι Μαρία να διαμορφώνει το τελικό 3-0.



Μουδιασμένα μπήκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Αργεντινή με το άγχος για το αποτέλεσμα να γίνεται φανερό στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Σέρχιο Μπατίστα ανέβασε ρυθμό και άρχισε να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Η Κόστα Ρίκα πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα και με τον Μορέιρα να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται κράτησε στις πολλές δύσκολες καταστάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Οι Μέσι, Ιγκουάιν και Αγκουέρο ήταν οι κύριοι εκφραστές των τελικών προσπαθειών όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Η σημαντικότερη στιγμή ήρθε στο 26΄με την κεφαλιά του Μπουρδίσο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η «αλμπισελέστε» ήταν καταιγιστική χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Αγκουέρο λύτρωσε την ομάδα του και την έβαλε σε τροχιά πρόκρισης αποβάλλοντας το άγχος.

Αυτό φάνηκε με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους αφού στο 54΄ο Αγκουέρο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Αργεντινή, η οποία συνέχισε να πιέζει και δέκα λεπτά αργότερα έφτασε σε ακόμα ένα γκολ. Ο Μέσι με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ντι Μαρία και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μορέιρα, ο οποίος μάζεψε για τρίτη φόρα την μπάλα από τα δίχτυα του.

Από εκεί και μετά φυσιολογικά έπεσε ο ρυθμός με την Κόστα Ρίκα να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα για να αποφύγει το διασυρμό.

Δείτε το φιλμ της αναμέτρησης



Αργεντινή (Σέρχιο Μπατίστα): Ρομέρο, Ζανέτι, Γκ.Μιλίτο, Μπουρδίσο, Ζαμπαλέτα, Μασεράνο, Γκάγκο, Μέσι, Αγκουέρο (85΄Λαβέτσι), Ιγκουαΐν (79΄Παστόρε), Ντι Μαρία (79΄Μπίλια)

Κόστα Ρίκα (Ρικάρντο Λα Βόλπε): Μορέιρα, Ακόστα, Σαλβατιέρα, Κάλβο(46΄Μπρένες), Ντουάρτε, Λεάλ, Μόρα, Κουμπέρο, Ελιζόνδο (58΄Βάγε), Μαρτίνες (46΄Μαδριγάλ), Κάμπελ

Διαιτητής: Βίκτορ Ούγκορ Ριβέρα (Περού)
Γήπεδο: «Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες»

Η βαθμολογία στον 1ο ομίλο:

1.Κολομβία 7 (3)
2.Αργεντινή 5 (3)
3.Κόστα Ρίκα 3 (3)
4.Βολιβία 1 (3)







Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x