Ισπανία

Πολύ-Κοεντράο...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποιεί τον Φάμπιο Κοεντράο σε κάθε θέση εκτός από τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό και επιθετικό. Το νέο «πολύ-μηχάνημα» του Πορτογάλου τεχνικού που κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ στην «βασίλισσα», έχει γίνει ο νέος μπαλαντέρ των Μαδριλένων. «Το να έχεις έναν ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί», δήλωσε ο «εκλεκτός» που υποστηρίζει πως «… οι ομάδες μου είναι πάντα καλύτερες την δεύτερη χρονιά».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποιεί τον Φάμπιο Κοεντράο σε κάθε θέση εκτός από τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό και επιθετικό.

Το νέο «πολύ-μηχάνημα» του Πορτογάλου τεχνικού που κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ στην «βασίλισσα», έχει γίνει ο νέος μπαλαντέρ των Μαδριλένων.

«Το να έχεις έναν ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί», δήλωσε ο «εκλεκτός» που υποστηρίζει πως «… οι ομάδες μου είναι πάντα καλύτερες την δεύτερη χρονιά».

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Φάμπιο Κοεντράο αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ στο 4-2-3-1 επειδή, όπως λέει και ο Μουρίνιο: «Η ταχύτητά του και η ικανότητα να αλλάζει πόδι ενώ τρέχει τόσο γρήγορα, προκαλούν αναστάτωση σε όποιον είναι μπροστά του». Και συνέχισε: «Μου άρεσε αρκετά και πριν την πολύ-λειτουργικότητα».

Ο δυναμισμός και η ένταση με την οποία προπονείται το τελευταίο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει «κερδίσει» πολλούς στις τάξεις των «μερένχες». Επίσης, «Ο Μουρίνιο θέλει ποδοσφαιριστές πολυδύναμους που να μπορούν να αμυνθούν σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Κι ο Κοεντράο αποτελεί το τρανότερο παράδειγμα». αναφέρει η Marca.

Από εκεί και έπειτα, μεγάλη αναφορά γίνεται από τα ισπανικά Μέσα στο γεγονός πως ο Μουρίνιο υποστηρίζει πως οι ομάδες του είναι καλύτερες την δεύτερη χρονιά. Κι αυτό γίνεται, επειδή την πρώτη σεζόν, ουσιαστικά μαθαίνει καλά την ομάδα που πηγαίνει ενώ δουλεύει αναγκαστικά και με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ που βρίσκει εκεί. Όσες μεταγραφές και να ζητήσει, δεν μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ομάδα με του που φτάσει κάπου.

Την δεύτερη χρονιά όμως, έχει την πολυτέλεια να αλλάξει αρκετούς παίκτες και να κάνει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα των ποδοσφαιριστών που χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα έχει μάθει και τα χούγια των παικτών του…

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x