Stoiximan Super League

Live: ΑΕΚ-Καραμπούκσπορ 0-0 (Τελικό)

Ό,τι μπορεί για να δικαιολογήσει το σύνθημα των οπαδών της σε φάσεις που… «δεν μπαίνει με τίποτα» έκανε η ΑΕΚ! Στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν κατάφερε να σπάσει τη δυστοκία της «Ένωσης», που σπατάλησε τέσσερα τετ α τετ απέναντι στην Καραμπούκσπορ και μοιραία δεν ξεκόλλησε (παρά την καλή απόδοσή της) από το 0-0.

Ό,τι μπορεί για να δικαιολογήσει το σύνθημα των οπαδών της σε φάσεις που… «δεν μπαίνει με τίποτα» έκανε η ΑΕΚ!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν κατάφερε να σπάσει τη δυστοκία της «Ένωσης», που σπατάλησε τέσσερα τετ α τετ απέναντι στην Καραμπούκσπορ και μοιραία δεν ξεκόλλησε (παρά την καλή απόδοσή της) από το 0-0.



90' Λήξη της αναμέτρησης

89’ Ευκαιρία για την Καραμπούκσπορ! Ο Αραμπατζής έδειξε να αιφνιδιάζεται σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από την τουρκική ομάδα, ωστόσο μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

84’ Άλλο ένα τετ α τετ για την ΑΕΚ! Ο Μπέλεκ μπήκε μόνος του από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα των Τούρκων.

79’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εγγλέζου στη θέση του Καράμπελα.

77’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αγκιρμπά στη θέση του Μάκου.

69': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Κάρλος βγήκε "στην πλάτη" της άμυνας, έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά η -μια παραπάνω- προσποίηση που επεδίωξε να του κάνει, επέτρεψε στους αμυντικούς να τον προλάβουν και να διώξουν σε κόρνερ.

67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κωνσταντόπουλος αφήνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στον Αραμπατζή.

62': Ο Καράμπελας κάνει ωραία κούρσα και γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόβεται τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς και ο Λεονάρντο -που γίνεται αποδέκτης της και σουτάρει απευθείας από το ημικύκλιο- τη βλέπει να μπλοκάρεται από τον γκολκίπερ.

58' - Αλλαγές για την ΑΕΚ: Οι Δέλλας και Καφές αποχωρούν και στις θέσεις τους μπαίνουν οι Χέλγκασον και Κλωναρίδης αντίστοιχα.

55' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Λυμπερόπουλου μπήκε ο Λεονάρντο.

54': Μετά από νέα καλή ενέργεια του Σιαλμά, ο Λυμπερόπουλος στοπάρει και σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

51': Ο Σιαλμάς κάνει ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το γύρισμα που κάνει στην περιοχή είναι δυνατό και περνάει ανεκμετάλλευτο.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για την ΑΕΚ: Στη θέση του Γκούντγιονσεν πέρασε ο Μπέλεκ, ενώ σ' εκείνες των Γεωργέα και Λαγού μπήκαν οι Κοντοές και Σιαλμάς αντίστοιχα.

45': Λήξη του ημιχρόνου

43': Φανερή η κούραση στις προσπάθειες του Γκούντγιονσεν, που πρόλαβε, ωστόσο στο διάστημα που είχε δυνάμεις, να δείξει δείγματα της εξαιρετικής αντίληψης του παιχνιδιού που διαθέτει.

35': Έχει πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού -με την ΑΕΚ, πάντως, να εξακολουθεί να τον ελέγχει.

28': Ο Χικμέτ φεύγει στην αντεπίθεση για τους Τούρκους, αλλά το σουτ που κάνει από τον άξονα βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κωνσταντόπουλο, που πέφτει και μπλοκάρει.

22': Τεράστια ευκαιρία για τον Γκούντγιονσεν! Ο Ισλανδός (έπειτα από ωραίο συνδυασμό του με τον Λυμπερόπουλο) βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά εκείνος μάντεψε σωστά το πλασέ και με εκτίναξη στην αριστερή γωνία δεν του επιτρέπει να πετύχει το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ!

20': Ο Κάρλος εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά το σουτ δεν είναι πολύ δυνατό και μπλοκάρεται εύκολα από τον γκολκίπερ των Τούρκων.

12': Ελέγχει το ματς στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ -που έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ πρεσάρει κιόλας όταν εκείνη βρίσκεται στα πόδια αντιπάλων.

5': Κι άλλη καλή φάση για την "Ενωση". Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Κάρλος από αριστερά, ο Μανωλάς βάζει την προβολή στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα -περνώντας μπροστά από τους Γκούντγιονσεν και Δέλλα- έφυγε άουτ.

2': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ νωρίς-νωρίς στο ματς! Η εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάκου βγάζει τον Λυμπερόπουλο τετ α τετ με τον Τόμιτς, αλλά το πλασέ του Μεσσήνιου δεν είναι καλό και αποκρούεται από τον γκολκίπερ.

1': Έναρξη του αγώνα

Με ενδιαφέρον αναμένεται το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Πιθανότερο θεωρείται το 4-2-3-1 που κυρίως έχει δουλέψει μέχρι σήμερα (με τριάδα τους Λαγό, Γκούντγιονσεν, Κάρλος πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο).

Η δοκιμή, ωστόσο του 4-4-2 με ρόμβο στην πρωινή προπόνηση δεν αποκλείεται να… επεκταθεί και στο αποψινό ματς (με τον Μάκο "κόφτη", τους Λαγό-Καφέ στα χαφ, τον Κάρλος επιτελικό και δίδυμο στην επίθεση τους Γκούντγιονσεν-Λυμπερόπουλο).

Εκτός αγώνα για την ΑΕΚ έμειναν οι δύο γκολκίπερ Μοσχονάς και Δωριάδης, οι Μπερνς και Γκέντσογλου που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμού και ο Κάλα που μόλις ξεπέρασε το δικό του.

Στην ενδεκάδα της Καραμπούκσπορ βρίσκεται και ο (γνώριμος από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό) Άντονι Σέριτς.



ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (67' Αραμπατζής), Καράμπελας (79' Εγγλέζου), Μανωλάς, Δέλλας (58' Χέλγκασον), Γεωργέας (46' Κοντοές), Μάκος (77' Αγκιρμπά), Καφές (58' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Λαγός (46' Σιαλμάς), Κάρλος, Γκούντγιονσεν (46' Μπέλεκ)

ΚΑΡΑΜΠΟΥΚΣΠΟΡ: Τόμιτς, Οζγκένκ, Νίκολιτς, Σέριτς, Τότζο, Κεμπέ, Χικμέτ, Ντεουμί, Τασκιράν, Ισά, Γουτσέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Σεκόνια
ΒΟΗΘΟΙ: Μπόριτ Άνχελς, Ντομινίκ Κάβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x