Στίβος

Ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Βρετανός πρέσβης... μετρούν αντίστροφα

Σε ένα χρόνο από τώρα, στις 27 Ιουλίου 2012, η Βρετανία θα καλωσορίσει τον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση ο Βρετανός πρέσβης συνάντησε τον Περικλή Ιακωβάκη στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Άγιο Κοσμά. «Έχω το ξεχωριστό προνόμιο να υπηρετώ στην Ελλάδα καθώς η χώρα μου προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης. «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση», τόνισε από την πλευρά του ο Ιακωβάκης.

Σε ένα χρόνο από τώρα, στις 27 Ιουλίου 2012, η Βρετανία θα καλωσορίσει τον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση ο Βρετανός Πρέσβης, Ντέιβιντ Λάντσμαν, συνάντησε τον Έλληνα αθλητή Περικλή Ιακωβάκη στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Άγιο Κοσμά αφού πρώτα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. «Έχω το ξεχωριστό προνόμιο να υπηρετώ στην Ελλάδα καθώς η χώρα μου προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης. «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση», τόνισε από την πλευρά του ο Ιακωβάκης.

«Έχω το ξεχωριστό προνόμιο να υπηρετώ στην Ελλάδα καθώς η χώρα μου προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Είναι πολύ δύσκολο να ζει κανείς εδώ και να μη νιώθει τον ισχυρό δεσμό των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με τον τόπο και το πνεύμα που τους γέννησε. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Μάιο στην Ολυμπία είναι μία σημαντική στιγμή που περιμένουμε με μεγάλη συγκίνηση. Όμως στους δώδεκα μήνες που ακολουθούν θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και σε άλλες ενδιαφέρουσες πλευρές της διοργάνωσης πέραν των αθλητικών και πολιτιστικών π.χ. στην αειφορία των έργων, στον «πράσινο» χαρακτήρα των Αγώνων, στις εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται», είπε ο κ. Λαντσμαν και συνέχισε αφού πρώτα ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα αθλητή του στίβου:

«Σήμερα είναι ακριβώς ένα χρόνο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ροκ, θα κάνει την επίσημη πρόσκληση στους αθλητές να έρθουν του χρόνου στο Λονδίνο. Ελπίζω ότι όλοι θα έρθουν στο Λονδίνο και θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία και το Λονδίνο».

Από την πλευρά του ο Περικλής Ιακωβάκης ανέφερε:

«Ελπίζω να είμαστε υγιείς καταρχήν γιατί σε ένα χρόνο αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα, αλλά η ευχή του κ. Λάντσμαν είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι να τα πούμε εκεί. Θέλω ευχαριστήσω πολύ τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή που είναι εδώ, που ήρθε να επισκεφθεί έναν αθλητικό χώρο. Είμαστε ακριβώς ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έχει ξεκινήσει το ρολόι αντίστροφα και γράφει. Στο χώρο του αθλητισμού βέβαια ο ένας χρόνος είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά παρ’ όλα αυτά υποθέτω και φαντάζομαι και ξέρω ότι θα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος πυρετός προετοιμασίας και αδημονίας στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι το Λονδίνο θα έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα –το 2004 αν θυμάμαι καλά. Θα έχει ένα καινούργιο στάδιο καταρχήν και πιστεύω σύμφωνα με όσα έχουμε δει οργανωτικά από προηγούμενες διοργανώσεις –τουλάχιστον στο στίβο- είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση».

Στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Άγιο Κοσμά βρέθηκαν και παιδιά που μένουν στο σπίτι του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» όπου μαζί με τον κ. Λάντσμαν παρακολούθησαν την προπόνηση του 31 ετών εμποδιστή. Στο τέλος μάλιστα ευχήθηκαν καλή επιτυχία τόσο στον Περικλή Ιακωβάκη όσο και στην πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες.

• Το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος του Λονδίνου διοργανώνει στην πλατεία Τραφάλγκαρ με παραστάσεις και συναυλία στην οποία –μεταξύ άλλων- θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x